TeeKay Geschiedenis

1995 – 1997: Bounty Hunter Capture Log (= BHCL)

In 1995 staat Yves De Meyer uit het Gentse aan de wieg van de nieuwe Vlaamse ‘Star Wars’-gemeenschap. In samenwerking met een aantal locale fans richt hij de ‘Bounty Hunter Capture Log’ op. In oktober ’95 worden de eerste inschrijvingsformulieren gedrukt tijdens FACTS. In het totaal zouden er 4 magazines onder de naam van de BHCL verschijnen in een tijdspanne van iets meer dan een jaar. Het laatste magazine was reeds in elkaar gestoken door Laurent Bettens van TeeKay.

Lees onze special over de BHCL

1997 – 1998: Jaargang 1

Februari – Maart 1997: TeeKay-421 wordt gesticht
Omdat de BHCL geen concrete plannen had om promotie te maken tijdens de Special Editions en omdat het enthousiasme bij sommige mensen langzaam verdween, waren medewerkers Laurent Bettens, Christiaan Vertez en Tim Veekhoven van mening dat het idee en concept van een fanclub niet zomaar mocht verdwijnen. Het trio maakte, na het verzorgen van het 4e BHCL magazine, ‘officieel’ de naam van de nieuwe fanclub bekend: TeeKay-421, genaamd naar de Stormtrooper in ‘A New Hope’ (en met opzet anders geschreven omwille van de rechten). Laurent werd Voorzitter en eindredacteur, Christiaan penningmeester en Tim coordinator. De eerste doelstelling van de fan club was zoveel mogelijk leden ronselen ten tijde van de ‘Special Editions’. Het begin was voor TeeKay cruciaal, want we wisten dat een club vaak viel of bleef rechtstaan in het eerste jaar van zijn bestaan.

Gelukkig konden we ook rekenen op aandacht van de media. Alhoewel we destijds moeilijk te bereiken waren (geen website), kwamen ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘Het Nieuwsblad’ bij ons terecht. In een maand tijd was de club er in geslaagd om een paar keer de media te halen.

April 1997: TeeKay Magazine is geboren

TeeKay Magazine 1 verschijnt met een kleurencover.  Het eerste boekje van TeeKay telde 40 blz. en was een ietwat verbeterde uitgave van het laatste BHCL nr. Laurent maakte als eindredacteur handig gebruik van het Internet, dat er destijds helemaal anders uitzag. In het totaal kregen 63 mensen Magazine 1 opgestuurd. Dankzij ons optimisme werden er maar liefst 150 exemplaren van gedrukt… In 2004 zijn de laatste exemplaren verkocht geraakt.

Mei 1997: TeeKay’s eerste fanclubevent

De eerste (poging tot) fanclubdag werd gehouden in ‘The World of Images’, een (ondertussen niet meer bestaande) winkel in Antwerpen die TeeKay gesteund heeft tijdens de eerste jaren van zijn bestaan. De ‘WOI’ was niet alleen een uitvalshoek, maar zou nadien ook de newsletter sponsoren. Slechts enkele nieuwsgierigen kwamen op deze ‘meeting’ af, maar onder hen bevonden zich wel latere medewerkers als Stijn Cumps en Nicolas Van Dyck. Met hulp van Kenner en Hasbro toys waren er enkele diorama’s nagebouwd.

Oktober 1997: diorama @ FACTS

Met extra hulp van medewerker Benny Beelen stelt TeeKay te FACTS (nog gehouden in St-Amandsberg) een Mos Eisley diorama samen met hulp van 50 kg zand. Een bovenzaaltje is af en toe gevuld met enkele belangstellenden die deelnemen aan de quiz of RPG spelers aanschouwen. Dit was de eerste maal dat TeeKay actief aanwezig was op FACTS.

December 1997: TeeKay newsletter 1

De eerste newsletter arriveert bij de leden. Vanaf nu zou de newsletter telkens verschijnen tussen de magazines door. De newsletter bestond destijds uit 2 recto verso A4 bladzijden.

1998 – 1999: Jaargang 2

Maart 1998: TeeKay wordt 1 jaar oud
Het vierde magazine had een kostelijke kleurencover waarop Artoo en Threepio met een taart staan te pronken. Binnenin staan foto’s van een taart die Laurent speciaal had laten maken voor deze gebeurtenis. Het magazine zette opnieuw een stap vooruit en schudde stilaan de overbodige / inhoudloze artikels van zich af. Echte rubrieken konden op één hand worden geteld, maar toch begon er stilaan meer lijn te komen.

Mei 1998: FACTS Op FACTS 98 leverde Benny Beelen een opmerkelijke prestatie door een natuurgetrouwe Mos Eisley Cantina te bouwen voor 3” ¾ figuren. Deze Cantina was bijzonder knap gemaakt, maar viel enkele jaren later helaas ten prooi aan de tand des tijds. Dit was het allereerste diorama dat TeeKay presenteerde met een aantal custom figuren die toen nog niet bestonden (Wuher, Nabrun Leids, enz…).

Juni 1998: eerste website
Dankzij de gezamenlijke inspanningen van Nicolas Van Dyck en Stijn Cumps kreeg TeeKay een eerste website die vooral informatie bracht over de fan club, net als heel belangrijk nieuws. Nicolas ontwierp de site, Stijn werd webmaster. De url van deze site was nog op ‘dma’, een informatieve site / host van de stad Antwerpen.

September 1998: het magazine evolueert
Het zesde magazine werd door Nicolas Van Dyck in elkaar gestoken. De lay-out van het magazine kreeg er een kwalitatieve injectie door. De artikels waren nu qua uiterlijk beter verzorgd en vaak voorzien van de zogenaamde ‘headings’ bovenaan de artikels.

September 1998: first contact
TeeKay was toevallig te weten gekomen dat in de winkel ‘Forbidden Zone’ in Brussel enkele acteurs te gast zouden zijn, namelijk Dave Dorman (tekenaar), Jeremy Bulloch, Dave Prowse en Peter Mayhew. Dit was de eerste maal dat de club in contact kwam met acteurs uit ‘Star Wars’. Aangezien ‘Forbidden Zone’ voor 80% Frans cliënteel had besloten we om een speciaal Frans nummer uit te brengen. Dit nummer (waar Nicolas nachtwerk aan overhield bij Laurent) was een combinatie van de 2 vorige nummers en telde 30 pagina’s.

Oktober 1998: event mania
Na ‘Forbidden Zone’ stonden nog 2 events op TeeKay te wachten. Op een conventie te Aalst waren 4 acteurs te gast waarvan we Michel Sheard en Kenny Baker nog interviewden. Aangezien de magere opkomst hadden we daarvoor alle tijd van de wereld. Voor FACTS had Benny Beelen ditmaal een klein, maar verzorgd diorama gemaakt over Kashyyyk.

Januari 1998: TeeKay-421 wordt TeeKay-421vzw
Bij het ingaan van de 3de jaargang besloot TeeKay om een vzw statuut aan te vragen. Door dit statuut werd de club beschermd door statuten en huisregels. Op 18 februari werden onze statuten gepubliceerd in het Staatsblad. Nog een gevolg was dat vanaf nu elk jaar minstens één Algemene Vergadering moest georganiseerd worden. Het – toenmalige – nieuwe logo werd ontwikkeld door Nicolas Van Dyck. Magazine 8 was het eerste magazine als vzw. Het telde 40 pagina’s. Christiaan Vertez trad voor de eerste keer op als Hoofdredacteur, samen met Nicolas.

1999 – 2000: Jaargang 3

Mei 1999: TeeKay-421 in de media
Door de tegenvallende release date van ‘Episode I’ in België (13 oktober!) krijgt TeeKay dubbel zo veel aandacht van de media. De eerste keer in mei en een tweede keer in oktober. De aandacht in mei kwam wel onverwacht omdat wij vooral rekenden op oktober. Tim Veekhoven, Christiaan Vertez en Nicolas Van Dyck lieten zich gelden en werden geïnterviewd door kranten, radio, magazines en televisie. Leuk was het optreden in het ‘Hart van Vlaanderen’. Verder reserveerde TeeKay de domeinnaam www.teekay-421.be op 31 mei.

Juli 1999: TPM première in Londen
Christiaan Vertez reist naar Londen om ‘TPM’ in première te zien.

Augustus 1999: Nieuwe site
Stijn Cumps steekt een nieuwe versie van de website in elkaar.

September 1999: Site nieuws
De site van TeeKay begint meer en meer succes te hebben dankzij de vernieuwde url, de speciale opmaak van Stijn Cumps en éénmalig dankzij foto’s van splinternieuw Hasbro speelgoed. Op 16 september haalt de site 4496 bezoekers. Yves De Meyer, stichter van de BCHL, begint met een winkel in Gent: Gadget.

Oktober 1999: meer media aandacht
Het elfde magazine verscheen net op tijd om ermee te kunnen pronken tijdens de ‘Episode I’-release in België. De media aandacht bereikte een absoluut hoogtepunt met o.a een verschijning in de ‘7 de Dag’ op de VRT, interviews in kranten en op regionale televisiezenders ROB en ATV. We werkten heel wat events na elkaar af waaronder drie verschillende premières van ‘The Phantom Menace’. Op FACTS presenteert Benny Beelen zijn laatste maquette, de Boonta Eve Podrace tribune. Webmaster Stijn Cumps ontvangt op 23 september in het Hilton hotel te Brussel een bijzonder prestigieuze prijs als ‘Beste Beloftevolle Webmaster van 1999’ voor de site van TeeKay.

Oktober 1999: Star Force
‘Samen’ met Metropolis kon TeeKay een kleine, maar gezellige conventie (Star Force) organiseren in Antwerpen. Desondanks de komst van twee ‘Episode I’ acteurs (Hugh Quarshie en Jerome Blake) was de opkomst vrij beperkt. Dit was vooral het gevolg van de angstpolitiek van Fox en Metropolis waardoor we onvoldoende middelen, tijd en hulp kregen om reclame voor het event te maken.

2000 – 2001: Jaargang 4

Maart 2000 – April 2000
Evi Jansen wordt de nieuwe webmaster van TeeKay. TeeKay is aanwezig tijdens de release van de VHS van ‘Episode I’ in de FNAC Antwerpen en in de Filmbank Leuven. TMF wijdt een programma (‘Katja’s Company’) aan ‘Star Wars’ en TeeKay.

Juli 2000 – Augustus 2000
In juli vindt te Leuven de eerste ledenmeeting plaats in een lange rij. Op 6 augustus bezoekt een kleine delegatie van TeeKay de ‘Art of Star Wars’ tentoonstelling in het Barbican museum te Londen. Naar aanleiding van deze reis verschijnt TeeKay enkele malen in de krant.

September 2000
Het groots opgezette event ‘Game Dome’ valt letterlijk en figuurlijk in het water, desondanks de pittoreske locatie. Contact Data (zonder onze contactpersoon Frank Molnar, want die zat in Big Brother) blijkt onvoldoende energie te hebben gestoken in reclame. Onze leden komen talrijk opdagen en meehelpen. Drie acteurs worden uitgenodigd: Jeremy Bulloch, Jerome Blake en Femi Taylor. Eind september reist Tim Veekhoven naar Tunesië en bekijkt enkele ‘Star Wars’-locaties te Matmata en Ajim.

Februari 2001
In Tienen organiseert TeeKay een unieke filmdag waarop we alle Episodes achter elkaar bekijken … met pauze ertussen uiteraard. Het zaaltje zou daarna nog gebruikt worden voor een ledenmeeting.

2001 – 2002: Jaargang 5

Maart 2001
Tim Veekhoven fungeert vanaf heden als hoofdredacteur van het magazine. Magazine 16 introduceert verschillende nieuwe rubrieken. Voor het eerst is ook TeeKay magazine online actief. Dit is een service, exclusief voor leden op onze site waar extra informatie i.v.m het boekje of andere activiteiten kunnen worden bekeken en gebruikt. Steven Daenens is de eerste eindlaureaat van het Quizsysteem, een nieuw initiatief waarin de winnaars beloond worden met een prijs.

April 2001
Canalplus doorbreekt de ietwat grijze mediabelangstelling voor ‘Star Wars’ in 2001 door TeeKay-421vzw een programma aan te bieden van een half uur. Daarna volgt er nog een actie over heel Nederland. Het kwam er eigenlijk op neer dat we een half uur zendtijd kregen en er mee mochten doen wat we wilden. Achtereenvolgens werden er verscheidene aspecten van het ‘SW’-fandom belicht, zoals het internet, de merchandise, de films. We herinneren ons de stukjes uit ‘Episode II’, gefilmd meer dan een jaar voor het verschijnen van de film met behulp van Hasbro figuren, met behulp van een green key.

Juli 2001 – Augustus 2001
Magazine 17 heeft na lange onderbreking nog eens een kleurencover, voorlopig tevens de laatste gemaakt door Nicolas. Newsletter 17 krijgt een totaal andere opmaak dan de voorbije Newsletters. I.p.v twee A4 pagina’s bestaat de newsletter nu uit één recto verso A3 blad, een soort van mini krantje, dat eveneens gedrukt wordt.

Oktober 2001
Webmaster Evi Jansen steekt een vernieuwde versie van de website in elkaar. De bezoekers stijgen en de website haalt makkelijk een gemiddeld van 4500 bezoekers per maand.

Januari 2002
Het ‘Episode II’-geweld is ondertussen losgebarsten en dit blijkt in magazine 19 waar de laatste ontwikkelingen worden verhaald. Sven Symons is eindwinnaar van het tweede Quizsysteem.

2002 – 2003: Jaargang 6

Maart 2002: TeeKay wordt vijf !
Het 20ste magazine wordt een speciale uitgave met een speciale dubbele kleurencover van Gregory Slevin en Shawn Sheehan. In het magazine wordt ruimschoots aandacht besteed aan de verjaardag van de club.

April 2002
TeeKay organiseert voor de eerste maal een diner voor leden in Antwerpen. De opkomst is bijzonder groot.

Mei 2002
TeeKay verschijnt regelmatig in de media naar aanleiding van de release van ‘Attack of the Clones’.

In Leuven houdt TeeKay een succesvolle ledenmeeting met de eerste de aanwezigheid van de TK Shop naar aanleiding van de release van ‘Attack of the Clones’. Later op de avond bezoeken we de bioscoop om de film te bekijken.

Juni 2002
Shawn Sheehan wordt opnieuw gevraagd om de cover te verzorgen voor Magazine 21. Hij zou vanaf dan fungeren als de ‘vaste’ cover artist.

Oktober 2002
Jeremy Bulloch wordt de ‘Godfather’ van TeeKay-421vzw op de jaarlijkse editie van FACTS.

2003 – 2004: Jaargang 7

Maart 2003
Op de Algemene Vergadering presenteert TeeKay voor het eerst een interactief Quiz/spel.

April 2003
TeeKay organiseert voor de 2e maal een Diner in Antwerpen. Deze maal gaat een deel van de opbrengst voor de eerste maal naar een ‘Goed Doel’, namelijk Muco vzw. Jeremy Bulloch vergezelt de aanwezige clubleden op restaurant.

Christiaan Vertez reist naar Tunesië en bezoekt er talloze sets uit de saga.

Mei 2003
Op 10 mei bezoekt een groep TeeKay leden het Hollywood museum in Hasselt.

Juni 2003
TeeKay ontvangt een uitnodiging van de Koninklijke Bibliotheek van Brussel om de TeeKay magazines te laten archiveren.

November 2003
TeeKay publiceert in magazine 26 een special rond de 20ste verjaardag van ‘Return of the Jedi’.

2004 – 2005: Jaargang 8

April: Derde Clubdiner
TeeKay organiseerde een derde clubdiner, opnieuw in Antwerpen in Pas-de-Deux. Deze maal was Tim Rose (Admiral Ackbar) te gast en was Lucia vzw (huisvesting voor arme mensen) het goede doel.

Juni: Forum Upgrade
Onder impuls van Stijn Creten, Thomas Verschoren en Kris Van de Sande verscheen een geheel nieuwe ‘php versie’ van het TeeKay forum online.

September: Vernieuwing Website
Evi Jansen en Stijn Creten vernieuwden de TeeKay website. Dit is grosso modo nog steeds de website die vandaag te bezoeken valt.

Oktober: Diorama Rennaissance
Stijn Creten en Thomas Verschoren staken Padmé’s Veranda in elkaar als diorama voor FACTS. Jabba’s Palace van Kris Van de Sande stond ook op de conventie waar TeeKay de assistentie van de acteurs verzorgde. TeeKay-421vzw haalde verrassingsgast Michael Kingma naar FACTS. Kingma ging van start gaan als basketbalspeler bij Vilvoorde en was al in België aangekomen. Van FACTS en Kingma’s verschijning, werden foto’s gepubliceerd op StarWars.com

November: TeeKay Magazine 30
Shawn Sheehan tekende een briljante collage van de ‘Classics’ voor ons dertigste magazine.

December: Basketballen bij Kingma
TeeKay organiseerde een clubbezoek aan een basketbalwedstrijd van Michael Kingma. Vreemd genoeg is de opkomst beperkt aangezien dit een uniek event was. Michael Kingma (Tarfful) werd erelid bij TeeKay-421vzw. ‘Het Nieuwsblad’ publiceerde een foto van onze verschijning.

2005 – 2006: Jaargang 9

Maart: Nieuw logo van Gilles Verschuere
Gilles Verschuere ontwikkelde een nieuw, levendiger logo voor TeeKay naar aanleiding van zijn eindwerk. Gilles was destijds nog student en een vriend van Yves De Meyer. Via Yves kwam Gilles vervolgens in contact met Tim. Het vernieuwde logo werd warm onthaald, net als de nieuwe t-shirts met het logo. Thomas Verschoren, Stijn Creten en Kris Van de Sande verzorgden nogmaals een nieuwe versie van het TeeKay forum.

Mei: Bijzondere Algemene Vergadering redde toekomst TeeKay
TeeKay was bijna dagelijks te horen op de radio (Radio 1) of te zien op de televisie (Jim tv) naar aanleiding van de release van ‘Revenge of the Sith’.

Een Bijzondere Algemene Vergadering werd georganiseerd om de toekomst van de club veilig te stellen. De Bijzondere Algemene Vergadering wijzigde de Statuten en de samenstelling van de Raad van Bestuur. Christiaan Vertez werd de nieuwe Voorzitter. Hierdoor waren alle oprichtende leden ooit Voorzitter van TeeKay.

TeeKay organiseerde in Gent zijn 4e clubdiner met gasten Jeremy Bulloch en Dave Prowse. Het Goede Doel was deze maal ‘De CliniClowns’. StarForce II werd gehouden in Gent. Daar verkocht TeeKay enorm veel T-shirts en magazines zodat we zelfs een tweede lading t-shirts moesten bestellen.

Augustus: Classic dvd box release België
Fox Belgium wilde voor de persrelease van de Classic dvd box een acteur op bezoek. TeeKay zorgde voor de aanwezigheid van Dave Prowse (Darth Vader). Nadien volgde nog een signeersessie met Dave.

September: Gadget was jarig & Officiële uitstraling
Gadget, de winkel van Yves De Meyer in Gent, werd vijf jaar. Een delegatie van TeeKay was aanwezig op de gezellige receptie.

Een interview met Tim Veekhoven verscheen naar aanleiding van de officiële blogs en ‘What’s the Story’ op de officiële Star Wars site waarin werd gelinkt naar de website van TeeKay-421vzw.

Oktober: Game Castle bezorgde succes op FACTS.
De (veel te compacte) stand van TeeKay op FACTS had erg veel succes dankzij de consoles van GameCastle en de inspanningen van Stefaan De Baere. Stijn Creten, Thomas Verschoren en Jan Wilms maakten twee nieuwe diorama’s.

Februari: New StarCon in Gent
Ook op de NewStarCon in Gent had de stand van TeeKay veel succes dankzij de consoles van GameCastle.

2006 – 2007: Jaargang 10

Maart 2006
De Raad van Bestuur werd bevestigd in hun functie. Christiaan Vertez werd herverkozen als Voorzitter. De Newsletter verdween naar aanleiding van het dalende aanbod van nieuwsfeiten en omwille van de relatief hoge productie- en verzendkosten.

April: Vijfde TeeKay Diner
TeeKay organiseerde zijn vijfde clubdiner, deze maal opnieuw in Antwerpen. We braken met de traditie om te gaan eten in dure restaurants en trokken naar ‘Menu&Et’ in Antwerpen, een ‘all you can eat’ restaurant.

Juli: QMusic
TeeKay was te horen op QMusic in een ochtendprogramma over vreemde talen waarin een uitleg wordt gegeven over Huttese.

Oktober: FACTS & The Wall
TeeKay presenteerde een volledig nieuwe stand op FACTS met een Death Star Wall als decoratie. Ook de kostuumsectie werd nieuw leven ingeblazen onder impuls van Stefaan De Baere en maakte voor het eerst zijn verschijning.

December: Man Bijt Hond
TeeKay verscheen in ‘Man Bijt Hond’ naar aanleiding van de verkiezing van de Millennium Falcon als favoriet ruimtetuig.

Januari: Tien Jaar TeeKay!
Tien Jaar TeeKay ging officieel van start. Gilles Verschuere ontwierp een aangepast tussentijds logo dat werd gebruikt om alles rond Tien Jaar TeeKay aan te duiden. Een nieuwe tijdelijke sectie werd toegevoegd aan de website om alles rond ‘Tien Jaar TeeKay’ te centreren.

Februari 2007: Make-A-Wish
TeeKay hielp ‘Make-A-Wish’ in een actie om de zieke Bart een leuke dag te bezorgen.

2007 – 2008: Jaargang 11

Maart 2007
Geschenkje voor de leden Naar aanleiding van ons tienjarig bestaan, ontvangt elk lid een geschenkje van maart 2007 tot en met maart 2008. TeeKay nam deel aan Collector’s Fantasies in Mechelen en aan de New StarCon in Nederland.

April
Tien Jaar TeeKay Media TeeKay won op Studio Brussel in een wedstrijd een cadeaubon. TeeKay verscheen naar aanleiding van het tienjarig bestaan in: ‘De Gazet van Antwerpen’ (tweemaal), ‘Het Laatste Nieuws’ (tweemaal), ‘De Zondagskrant’ en ‘Het Nieuwsblad’!

Tien Jaar TeeKay Event & Diner
Op 14 april vierde TeeKay zijn ‘Tien Jaar TeeKay Dag’ in Berchem met een event te Cinedream en een clubdiner. Dit event was vermoedelijk het meest succesvolle event uit de geschiedenis van TeeKay. Naast de vertoning van de films, de terugkeer van de TK Shop, de aanwezigheid van de TeeKay walls, de gekostumeerde personages werd er ook drank en snacks aangeboden. Julian De Backer presenteerde een overzicht van tien jaar TeeKay geschiedenis. De TK Awards werden uitgereikt aan enkele mensen die zich in de loop der jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor de club.

Het zesde TK Diner werd gehouden in Colmar te Berchem na onze TeeKay Dag bij Cinedream.

Mei
Radio 1 & ROB Naar aanleiding van dertig jaar Star Wars was TeeKay te horen in het Radio 1 programma ‘Brood en Spelen’ op zaterdagmorgen en vertegenwoordigden Stijn Creten en Tim Veekhoven de eer van TeeKay en Star Wars op ROB (regionale televisie Oost-Brabant).

Juni
TeeKay publiceerde zijn 40ste Magazine! Het veertigste magazine werd gekleurd door een feestrijke cover door Shawn Sheehan en met een heleboel artikels waarin we terugblikten op de voorbije tien jaar TeeKay-421.

Juli
Een delegatie van TeeKay en Rebel Legion Benelux bezoekt Celebration Europe in Londen.

Oktober
TeeKay & Make A Wish Na de succesvolle wensdag in februari, werd er beslist om op F.A.C.T.S. 2007 de handen in elkaar te slaan met FanWars en Rebel Legion Benelux om Make A Wish opnieuw te steunen. Heel het weekend werden er lotjes verkocht voor een tombola waardoor we maar liefst € 1760,00 konden schenken aan de Make A Wish organisatie.

Nieuwe T-Shirts
De nieuwe TeeKay T-shirts werden gedrukt. Sofie Uvin zorgde voor het ontwerp. De T-shirts werden voor het eerst in verschillende kleuren gedrukt.

Januari 2008
Nieuwe website Webmaster Stijn Creten publiceerde een volledig nieuwe TeeKay website. De vorige website dateerde van 2004 en was rijp voor een update.

2008 – 2009: Jaargang 12

Februari

74-Z
De officiële tentoonstelling, ‘Star Wars The Exhibition’, landt in Brussel. TeeKay-421 is aanwezig bij de persvoorstelling en kan de tentoonstelling in avant-première bezoeken. De expo zorgt voor een onverwachte golf van persaandacht. Zo was TeeKay-421 te horen of te zien op Radio2, op Ringtv, StudioBrussel en het Tsjechisch televisiejournaal. TeeKay-421 bezoekt de expo tweemaal in groepsverband.

De naam en achtergrond van Maxiron Agolerga, de pontifex die het huwelijk van Anakin en Padmé inzegende op Naboo, worden bedacht door Tim Veekhoven van TeeKay-421. ‘What’s the Story?’ eindigde daarna op de officiële website. Agolerga is het vierde personage dat Tim heeft kunnen toevoegen of aanvoegen in het ‘Star Wars’-canon. Ook Sander de Lange, redacteur van TeeKay-421, slaagde daarin met een personage.

Maart
Alain Verschoren, rector aan de Universiteit Antwerpen, schrijft een artikelreeks over de vergelijkingen tussen Richard Wagner en ‘Star Wars’ voor het TeeKay Magazine.

April

TeeKay-421 neemt samen met Rebel Legion Benelux deel aan de persrelease van de Family Guy dvd in Brussel.

Augustus
Tom Herremans wint de TeeKay Quizmeeting, georganiseerd op 30 augustus.


September

kessel02
Op zaterdag 13 september overhandigt TeeKay-421 een oorkonde aan de gemeente Kessel in de provincie Antwerpen als zijnde de ‘Star Wars gemeente van België’. Een delegatie van TeeKay-421 bezoekt de gemeente en poseert bij het naamplaatje en het gemeentehuis van Kessel voor de aanwezige pers.

PeeKay, de jongerenbijlage in het TeeKay Magazine, wordt voor het eerst gepubliceerd in TeeKay Magazine 46. De 25ste verjaardag van ‘Return of the Jedi’ wordt belicht met interviews in het TeeKay Magazine met Gerald Home (Tessek), Jeremy Bulloch (Boba Fett) en Dermot Crowley (General Madine). 

TeeKay-421 debuteert op Facebook met een Facebookgroep.

October
FACTS 2008: De TeeKay T-Shirts met Boba Fett / Mandalorian worden gemaakt door Kris Van de Sande.

Januari
De tweede nieuwjaarsdrink van TeeKay-421 wordt georganiseerd in Melle, in Oost-Vlaanderen.

2009 – 2010: Jaargang 13

Maart
TeeKay Magazine 47 analyseert de novelization van ‘Star Wars’ en bevat een interview met de auteur van het allereerste ‘Star Wars’-boek: Alan Dean Foster.

Juni
TeeKay organiseert na een hele lange onderbreking opnieuw een spellenmeeting op een bloedhete zaterdagmiddag in Leuven. De meeting wordt een succes ondanks de hitte.Augustus
De jaarlijkse quizmeeting wordt gewonnen door Jens Van Wolputte.

September
TeeKay Magazine 49 is een ’10th Anniversary The Phantom Special’ met onder andere een interview met Alan Ruscoe (Plo Koon, Daultay Dofine) en een analyse van het leesboek van de film.Oktober
Zoltan Simon (SimonZ) uit Hongarije maakt voor TeeKay-421 zes mooie fotocollages uit de saga die we laten drukken op rechtopstaande banners. Die banners zullen vanaf heden het decor worden van de TeeKay-421 stand op conventies om de Death Star wall te vervangen. De zes banners maken hun debuut op F.A.C.T.S.

December
Leah Mangue, een tekenares die regelmatig opdrachten voor Lucasfilm afwerkt, tekent een speciale kerstkaart voor TeeKay-421. Elk lid krijgt enkele van zulke kaartjes bij TeeKay Magazine 50.

In TeeKay Magazine 50 eren we tien jaar ‘Star Wars LEGO’ met een aangepaste cover van Shawn Sheehan en een uitgebreide terugblik op de verschenen sets.

Januari
De derde TeeKay Nieuwjaarsdrink wordt georganiseerd in Lede.

Februari
Anthony Daniels and Rebel Legium - Fanwars Members
TeeKay-421 woont de persvoorstelling bij van ‘Star Wars In Concert’ met Anthony Daniels in Brussel.

2010 – 2011: Jaargang 14

Maart

TeeKay Magazine 51 staat in het teken van Han Solo (at Stars’ End).

Eind maart wordt ‘Star Wars In Concert’ georganiseerd in Antwerpen. TeeKay-421 verschijnt op ATV en kan in avant-première de bijhorende expo bezoeken in de namiddag. Leden van TeeKay en Rebel Legion Benelux helpen om de bezoekers te verwelkomen tijdens het event. In tegenstelling tot de mediastorm bij ‘The Exhibition’ blijft het onverwacht stil rond ‘Star Wars In Concert’.

April
TeeKay-421 neemt voor het eerst deel aan het Stripfestival in Maasmechelen.

Mei
TeeKay breidt zijn social media uit. De TeeKay-421 groep op Facebook wordt vervangen door een pagina en tevens worden accounts aangemaakt op Twitter en Flickr.

Op 4 mei is TeeKay-421 even te horen ‘s morgens op Studio Brussel naar aanleiding van ‘May the fourth’.

Juni
TeeKay Magazine 52 is een special over ’30 jaar The Empire Strikes Back’. Er zijn interviews met Ian Liston (Wes Janson), Tom Egeland (Echo Base Trooper) en Howard Weed (Wampa in SE).
Op 26 juni reist een delegatie van TeeKay-421 naar MoviePark Duitsland, waar Gerald Home te gast is. TeeKay-421 heeft al jaren een goed relatie met Gerald, maar toch is het de eerste maal dat er een echte ontmoeting plaatsvindt tussen Gerald en leden van de fanclub.

Augustus
Op zaterdag 28 augustus organiseert TeeKay-421 opnieuw een heuse Fandag. Plaats van het gebeuren is premium partner Gadget in Gent. De opkomst overtreft onze verwachtingen. Enkele leden van Rebel Legion Benelux zijn aanwezig om de bezoekers te verwelkomen en alle leden die iets aankopen bij Gadget ontvangen een gratis figuurtje. Onze nieuwe T-shirts met Yoda, naar een ontwerp van Stijn Creten, maken hun debuut op de fandag, net als Magazine 53 dat er al wordt verdeeld aan de aanwezige leden.


September
TeeKay Magazine 53 bevat een cover van Robb Mommaerts met Ahsoka Tano. Het magazine bevat een interview met Ashley Eckstein (Ahsoka) en Catherine Taber (Padmé) uit ‘The Clone Wars’.

Op 2 en 3 oktober is TeeKay aanwezig op de stripbeurs in Hasselt en op 23 en 24 oktober is het opnieuw tijd voor F.A.C.T.S. Kevin Beentjes en Tim Veekhoven maken voor Yodapedia een speciale ‘Who is Who?’-identificatieplaat uit de Mos Eisley Cantina.

December
TeeKay Magazine 54 is een hommage aan de Vintage comics van Marvel en de Star Wars Newspaper Comic met een bijpassende cover van Shawn Sheehan. Het magazine besteed ook ruimschoots aandacht aan het overlijden van regisseur Irvin Kershner.

Januari
De nieuwjaarsdrink vindt plaats in Schoten, Antwerpen.

2011 – 2012: Jaargang 15

Maart
Er wordt beslist om de Algemene Vergadering te laten samenvallen met de jaarlijkse quizmeeting. Kevin Beentjes quizzet zich naar de overwinning en gaat met de nieuwe AT-AT Walker van Hasbro naar huis. 

De Duitse tekenaar Stefan Böttcher tekent beide covers voor TeeKay Magazine 56 dat in het teken staat van de ‘hel’ en Mustafar.Mei
De allereerste editie van Antwerp Convention vindt plaats. TeeKay-421 is er aanwezig met een stand en beleeft een toffe dag.

Juli
Op 2 juli vindt in Leuven opnieuw een spellenmeeting plaats. Onder andere het RPG dat vakkundig wordt geleid door Jonas Veekhoven kan op heel wat succes rekenen.

September
TeeKay Magazine 57 staat in het teken van Endor met interviews met Warwick Davis (Wicket) en Eric Walker (Mace Towani). De cover is opnieuw van Robb Mommaerts.

 Op 8 september is een kleine delegatie van TeeKay-421 te gast bij StudioBrussel om uitleg te geven over de nakende release van de Star Wars Blu-ray set. De release krijgt verder vrij weinig aandacht in de media.

Oktober
Om onze stand op conventies te vernieuwen schaft TeeKay-421 een stijlvolle display aan om bezoekers van onze stand te woord te staan. Op F.A.C.T.S. debuteert de display.

Nieuwe T-shirts, met een trendy Darth Vader naar een ontwerp van Kris Van de Sande, worden voor het eerst verkocht op F.A.C.T.S.

2012 – 2013: Jaargang 16

Maart

TeeKay Magazine 59, met een cover van Eric Lehtonen, gaat niet alleen over de 3D release van ‘Episode I’, maar ook over 15 jaar TeeKay-421. Het magazine bevat een lang interview met Terryl Whitlatch, de creature designer van TPM.

De jaarlijkste TeeKay Quizmeeting wordt gewonnen door Tom Herremans.

Mei
TeeKay-421 neemt deel aan de tweede en grotere editie van Antwerp Convention in de Expo. Een van de aanwezige gasten is Gerald Home. Dat zorgt opnieuw voor een verbroedering tussen Gerald en TeeKay-421.

Juni

TeeKay Magazine 60 viert tien jaar ‘Attack of the Clones’ met een cover van Jango Fett (Shawn Sheehan) en een zeer amusante backcover, een ‘Neimoidian ID chart’ (Lizzi Carter).

September

TeeKay Magazine 61 is een Jabba the Hutt special met een cover van Robb Mommaerts.

In september organiseren we opnieuw een Fandag bij Gadget in Gent en opnieuw mag de opkomst er best wezen! De nieuwe T-shirts met een TIE Fighter debuteren. Anton Van Dort maakt een toffe affiche voor de fandag.

Oktober
Tim Veekhoven mag op uitnodiging van ‘De Morgen’ naar de tentoonstelling in Parijs van ‘Les Jouets Star Wars’. Over die expo en ook over de editie van F.A.C.T.S. schrijft Tim Veekhoven een blog entry op de officiële blog van ‘Star Wars’.December
TeeKay Magazine 52 staat in het teken van de Dark Side met covers van Shawn Sheehan en Anton Van Dort. Tekenaar Robb Mommaerts zorgt voor een grappig en leuk kerstkaartje dat alle leden van TeeKay-421 bezorgd krijgen bij het magazine.

2013 – 2014: Jaargang 17

Juni
Een nieuwe TeeKay-website lanceert!

Juli
TeeKay-421 neemt deel met een delegatie aan de officiële conventie Celebration Europe in Essen Duitsland. TeeKay-421 neemt deel aan het panel ‘International Star Wars Fandom’ met Gerald Home en organiseert de ‘Star Wars Trivia Challenge’ op zondag.

DSC_0270

September
Tim Veekhoven, Kevin Beentjes en Sander De Lange verzorgen vier nummers lang de rubriek ‘Rogues Gallery’ in ‘Star Wars Insider Magazine’ waarin ze personages een naam en een korte biografie geven. De rubriek werd begin 2014 (tijdelijk?) stopgezet.

Oktober
TeeKay-421 is uiteraard opnieuw aanwezig op F.A.C.T.S. in Flanders’ Expo. Anthony Daniels (C-3PO) brengt een bezoekje aan onze stand.

DSC_0136

2014 – 2015: Jaargang 18

Maart
Eric Lehtonen zorgt voor de cover van TeeKay-421 Magazine 67 met als thema de ‘Vintage’-jaren. Op de jaarlijkse quizmeeting kunnen alle deelnemers rekenen op een prijs!

April
Eind april is TeeKay-421 vertegenwoordigd met een stand op Antwerp Con dat deze editie bijzonder veel volk mag verwelkomen.

Juni
Anton Van Dort maakt de cover voor TeeKay-421 Magazine 68 met als thema ‘Knights of the Old Republic’. Het thema geldt wat als de ‘stilte voor de Episode VII-storm’.

Juli
TeeKay-421 start met een eigen podcast!

140713_podcast icon_Qui-Gon_liggend

Augustus
Eind augustus organiseren TeeKay-421 en Gadget een Fandag waarop TeeKay-421 Magazine 69 wordt uitgedeeld aan de leden, met cover van Robb Mommaerts en met het Galactic Empire als thema. Alle leden mogen kleifiguurtjes als een cadeautje meenemen. Met een bon is een gratis snack voorzien. Tekenaars Anton Van Dort en Tim Deceuninck maken tekeningen voor de leden.

September
Eind september gaat een delegatie van de fanclub naar de filmpremière in Brussel van ‘Spark to Rebellion’ van ‘Star Wars Rebels’. We mogen ook vijf leden naar de première sturen dankzij een wedstrijd op onze website.

Oktober
Tijdens de succesvolle F.A.C.T.S. editie is Carrie Fisher te gast en kan een kleine delegatie van de club haar een T-shirt van de club overhandigen. Tekenaars Tim Deceuninck en Anton Van Dort zijn opnieuw te gast als tekenaars aan de TeeKay-421 stand. De nieuwe muur debuteert waarop we affiches kunnen kleven die het doel van de club verduidelijken aan de bezoekers.

2015 – 2016: Jaargang 19

Maart
Eric Lehtonen zorgt voor de cover van TeeKay-421 Magazine 71 met als thema ‘Star Wars Rebels’. Op de jaarlijkse quizmeeting kunnen alle deelnemers rekenen op een prijs!

DSC_7754
April
TeeKay-421 is aanwezig op Antwerp Convention.

Juni
Stephanie Dehennin tekent de cover voor TeeKay-421 Magazine 72 met Luke en Leia als thema.

Juli
TeeKay-421 organiseert een Senate Meeting in Leuven, is aanwezig op Starcom in Gent en trekt met een delegatie naar Londen en Madame Tussauds. Op Starcom presenteren we voor het eerste een nieuwe banner van ‘Star Wars Rebels’, de nieuwe TeeKay-sticker en TeeKay-vlaggen voor de stand.

September
TeeKay-421 Magazine 73 verschijnt met een  cover van Robb Mommaerts en met als thema Han Solo & Chewbacca. TeeKay-421 organiseert een Coruscant Meeting (stadsspel).

Eind september neemt TeeKay-421 opnieuw deel aan F.A.C.T.S. waar het de Rode Neuzen Actie van VTM ondersteunt door rode neuzen te verkopen. Een delegatie van de fanclub was aanwezig bij ‘Van Gils en gasten’ op Eén tijdens de uitzending waar Peter Mayhew te gast was.

November
TeeKay-421 bezoekt het ‘Star Wars Ice Sculpture Festival’ in Luik.

December
Op 12 december vindt in Bibliotheek Tweebronnen in Leuven de ‘Star Wars Dag’ plaats waar TeeKay-421 aan meehielp. Een kleine ‘Star Wars’-expositie stond een kleine maand opgesteld en op 12 december vond er een lezing plaats, een workshop voor kinderen en een voorleesmoment.

Een delegatie van de fanclub woont de avant-première bij van The Force Awakens in Antwerpen. TeeKay-421 is regelmatig te horen op de radio en in krantenartikels.

2016 – 2017: Jaargang 20

Januari
Op 16 januari organiseren we een erg succesvolle ‘Senate Meeting’ in Leuven waarbij we over ‘The Force Awakens’ praten en daarna de film gaan bekijken in groep.

Op 28 januari geeft Tim Veekhoven (Voorzitter TeeKay-421) een lezing over Star Wars en mythologie bij de Sterrenwacht Urania in Hove.

Maart
Naast de release van TeeKay-421 Magazine 75 (cover Luke Skywalker) wordt de jaarlijkse Quizmeeting opnieuw een succes met een recordaantal bezoekers en hele mooie prijzen.

April
TeeKay-421 is aanwezig met een stand op de Spring Editie van FACTS waar we Ray Park (Darth Maul) aan onze stand mogen verwelkomen en opnieuw de quiz organiseren.

Mei
Op 14 mei organiseren we een spellenmeeting in Aalst waar onder andere games van Fantasy Flight Games worden gespeeld.

Juli
Een delegatie van TeeKay-421 trekt naar Celebration Europe in Londen waar we met een stand aanwezig zijn. Kevin Beentjes neemt deel aan het ‘STEAM’ panel en presenteert het International Star Wars Fandom panel, waaraan ook Tim Veekhoven deelneemt. Voor Celebration presenteren we een speciale A6 kaart met werk van Anton Van Dort en samen met Zoltan Simon hebben we een exclusieve boekenlegger.