Star Wars Top-10 2010: N° 1

Op de eerste plaats van onze ‘Star Wars’ Top-10 uit 2010 staat ‘The Empire Strikes Back’. Dit is misschien wat verrassend, maar TESB zal maar éénmaal zijn 30ste verjaardag vieren. Bovendien betreurden we ook het overlijden van regisseur Irvin Kershner.De verjaardag van TESB zou het hele jaar door worden gevierd en grotendeels is LFL daarin geslaagd. Wij hadden graag gezien dat Sideshow wat meer moeite had gestoken om figuren uit TESB uit te brengen. Hasbro en Gentle Giant slaagden hier wel in. Ook bij TeeKay hadden we aandacht voor TESB in onze TESB Special, Magazine 53. ‘The Making of TESB’ was uiteraard de kroon op het werk en een uitstekend boek om alle details over de film te weten te komen.

Helaas overleed regisseur Irvin Kershner in hetzelfde jaar dat zijn meesterwerk een jubileum vierde. Kershners naam zal altijd gelinkt blijven aan TESB en dat hoort ook zo. Kershner kon zijn eigen stempel drukken op de film, die voor veel fans hun favoriete episode is. Wij blikken nog uitgebreid terug op het leven van Kershner in TeeKay Magazine 55.