Fanclub

Korte Geschiedenis

TeeKay-421 wordt beschouwd als de referentie voor Star Wars in België. De fanclub werd begin 1997 opgericht door Laurent Bettens, Christiaan Vertez en Tim Veekhoven. In 1999 werd TeeKay-421 vervolgens een vzw (vereniging zonder winstoogmerk). In 1998 ging de website van de club online. In 1999 ontving die website de award voor beste ‘niet-professionele’ website van België.

Sinds maart 1997 publiceert TeeKay-421 elk jaar vier magazines waarin alle facetten van het Star Wars fandom aan bod komen. Het TeeKay Magazine is uitgegroeid tot het icoon van de fanclub en geniet aanzien in binnen- en buitenland vanwege de originele inhoud en filosofie achter het magazine. In de loop der jaren is onze fanclub verschenen op talloze websites, televisie- en radiozenders en in allerlei tijdschriften en kranten. TeeKay-421 stond ook aan de wieg van de oprichting en het dagelijkse onderhoud van de Nederlandstalige Star Wars Wikia genaamd Yodapedia.

TeeKay-421 geniet een goede verstandhouding met Lucasfilm. Zo organiseerde de club de ‘Star Wars Trivia Challenge’ tijdens de officiële ‘Star Wars’-conventie ‘Celebration Europe II’ in 2013. Sinds het najaar van 2012 is TeeKay-421 ook gelinkt aan de officiële Star Wars website. Tim Veekhoven, Kevin Beentjes en Sander De Lange van het TeeKay-421 Magazine schrijven immers ook artikels voor de officiële Star Wars website en voor andere officiële publicaties. Voor het Star Wars Insider Magazine verzorgden ze een tijdlang de rubriek ‘Rogues Gallery’.

Naast een fanclub is TeeKay-421 ook de voornaamste informatiebron van ‘Star Wars’ in België. De club is aanwezig op de voornaamste social media kanalen en publiceert regelmatig het belangrijkste ‘Star Wars’-nieuws.

Wat doen we?

TeeKay-421vzw brengt vier maal per jaar het unieke en originele TeeKay-421 Magazine uit. Het Magazine bevat eveneens de PeeKay bijlage voor de jongere fans.

TeeKay-421vzw organiseert jaarlijks een aantal ledenmeetings, zoals een Quizmeeting, een spellenmeeting of een fandag. We zijn ook aanwezig op de belangrijkste evenementen in België.

TeeKay-421 organiseert regelmatig wedstrijden op de website en op events zoals de quizmeeting.

Met de persoonlijke TeeKay-421 lidkaart is korting verkrijgbaar bij onze Premium Partners.

Als lid van onze fanclub krijg je toegang tot groepen op Facebook waar enkel leden toegelaten zijn: Members Only & Market.

Op onze Facebook pagina en Instagram zorgen we dagelijks voor nieuwe content.

Zie onze Word Lid pagina voor meer informatie.


TeeKay T-shirt

TeeKay T-Shirts

Alle informatie in verband met onze T-shirts vind je op deze pagina.


TeeKay Art Of boek

TK20-art_of-preview-cover

Naar aanleiding van de twintigste verjaardag bracht TeeKay-421 een exclusieve publicatie uit: de ‘Art of TeeKay-421’! Wij maakten een selectie van de allermooiste tekeningen en kunstwerkjes die in de voorbije twintig jaar zijn verschenen in het TeeKay-421 Magazine of uitgegeven door als (kerst)kaart. Bovendien is het niet zomaar een boek, je kan het op een eenvoudige en originele manier ook als decoratie gebruiken!

Het boek met kleurendruk kent een beperkte oplage en kost € 15,00 op conventies, meetings en op het afhaalpunt ‘Elviertje’s Stofjesatelier‘. Je kan het boek ook bestellen en dan komt het neer op € 25,00 (inclusief verzendkosten).

Wat mag je concreet verwachten
– Een ingeringd naslagwerk op stevig papier
– 20 covers in kleur op A4 formaat
– Tekst en uitleg, gegeven door de artists zelf
– Een selectie van de diverse artists die de afgelopen 20 jaren voor front en back cover hebben gezorgd
– Een transparante plastic voor- en achterhoes
TK20-art_of-preview

VIPs & TeeKay-421

130601-tkactors

Door de jaren heen heeft TeeKay-421 een goede band opgebouwd met verschillende acteurs en andere Star Wars VIPs.

Godfather van onze club was Jeremy Bulloch, de acteur die Boba Fett speelde in Episode V en Episode VI. Jeremy overleed op 17 december 2020. Ook met andere acteurs, crewleden en auteurs heeft de club een goede band.


Zelf actief meewerken

Als je echt graag bezig bent met Star Wars, dan kan je toetreden tot de actieve medewerkers van de fanclub en deelnemen aan events of schrijven voor het Magazine. De club is altijd op zoek naar gemotiveerde medewerkers.