Star Wars Top-10 2010: N°5

Op de vijfde plaats van onze ‘Star Wars’ Top-10 van 2010 staat de toekomst van ‘Star Wars’. In 2010 werd er eerder gepraat over de toekomst van ‘Star Wars’. Uiteraard kregen we de ‘Clone Wars’, die we nog tegenkomen in dit overzicht, maar verder werden er een viertal belangrijke dingen bevestigd, waarop we ons kunnen verheugen in de nabije toekomst.

Star Tours II komt eraan in 2011 en we kregen alvast enkele personages te zien, we konden al kleine spoilers vernemen en er was zelfs een StarSpeeder 1000 te koop. We zijn benieuwd in welke mate Lucasfilm Star Tours II gaat promoten in vergelijking met de opening van de originele Star Tours in 1987. Wij hopen alvast op heel wat aandacht.

Lucasfilm bevestigde eveneens dat de Saga op Blu-ray zal verschijnen in het najaar van 2011 met heel wat extra materiaal en zelfs met een scène die ingevoegd zal worden in ‘Return of the Jedi’, een deleted scene uit 1983. De komst van de Saga op Blu-ray zal mogelijk voor fans een definitieve stap betekenen naar dit medium.

Er werd eveneens bevestigd dat de saga zal worden uitgebracht in 3D. We mogen er zeker van zijn dat het hier niet gaat om een goedkope 3D transformatie, maar dat het wel degelijk 3D zal zijn van hoge kwaliteit, anders zou men er niet zo lang aan gewerkt hebben. ‘The Phantom Menace’ zou in de bioscopen moeten verschijnen in 2012, maar het is nog steeds niet bevestigd of dit in alle landen ter wereld het geval zal zijn. Het zou ons verbazen van niet.

En tenslotte komt er dan ook nog een nieuwe Animated serie uit van Seth Green. Deze serie zal ietwat meer met een komische noot worden gemaakt, maar zonder te vervallen in belachelijke situaties. Hoever de plannen omtrent deze serie concreet zijn opgeschoten, is niet geweten.