Star Wars Top-10 van 2010: N°4

In onze ‘Star Wars’ top-10 van 2010 staan boeken op de vierde plaats. Op het gebied van fictie kregen we onder andere de start van ‘The Old Republic’ novels en de ‘Clone Wars’-duologie ‘Gambit’. Op het gebied van non-fictie was het vooral een zeer drukke zomer en najaar. Met ‘The Sounds of Star Wars’ en ‘The Making of TESB’ verschenen twee toptitels in het ‘making of’-genre. ‘Star Wars Visions’ en ‘Star Wars: Year by Year’ zijn dan weer titels die het bredere publiek kunnen aanspreken. We mochten ook enkele geslaagde sourceboeken verwelkomen, zoals de ‘Clone Wars Character Encyclopedia’ en het unieke ‘The Jedi Path’. Voor 2011 verwachten we onder andere ‘The Essential Guide to Warfare’. We hebben voor jullie alle belangrijke non-fictie titels nog eens even op een rijtje gezet.

Source
– Scavenger’s Guide to Droids: Diepgaand boek van ‘Wizards’ over minder courante Droidmodellen.
– Galaxy of Intrigue: Boek van ‘Wizards’ over intrige in het universum. Interessant hoofdstuk over organisaties.
– The Unknown Regions: Interessant laatste boek van ‘Wizards’ over facetten uit The Unknown Regions.
– Clone Wars Character Encyclopedia: Zeer geslaagde encyclopedie over de personages (Droids & creatures) uit Seasons 1 en 2 van de Clone Wars.
– Star Wars Blueprints Rebel Edition: Geslaagde opvolger van de Ultimate SW Blueprints met zeer gedetailleerde plannen van de Rebel Alliance (X-Wing, Echo Base, Y-Wing, wapens, …).
– Millennium Falcon 3D Owner’s Guide: Zeer gedetailleerd boek dat de Falcon tot op het bot ontleedt.
– Clone Wars New Battlefronts: Ietwat oppervlakkige Visual Guide over Season 2 van de Clone Wars. Wel aan te raden voor wie nog geen Visual Guides over de CW heeft.
– Official Episode Guide Season 1 & 2: Compact, maar dit boek bevat veel info over Season 2 die nergens anders verscheen, vooral over schepen en voertuigen. Dit boek bevat een deel dat reeds verscheen in de vorige uitgave.
– The Jedi Path: Uniek in-universe boek dat bovendien nog eens bijzonder verzorgd werd qua verpakking en originaliteit. Het boek op zich is erg diepgaand en is eigenlijk een handleiding voor Jedi Younglings.
– Lightsabers: A Guide to Weapons of the Force: Een leuk boekje van Scholastic met informatie over Jedi en hun individuele Lightsabers.

Making Of
– George Lucas’s Blockbusting: Zeer interessant boek met tal van weetjes over de financiële en culturele invloed en gevolgen van filmtrends en een heleboel populaire en succesvolle films.
– The Sound of Star Wars: Gespecialiseerd en interessant boek dat de oorsprong en uitwerking van geluidseffecten en vreemde talen uit de films beschrijft en laat horen via een computertje.
– The Making of The Empire Strikes Back: Het ultieme boek over het maken van TESB met een gedetailleerd relaas dat alle stappen van het maken van de film op de voet volgt en waarin alle protagonisten aan bod komen, waaronder Irvin Kershner.

Anderen
– Star Wars Head-To-Head: Leuk boek waarin fictieve gevechten in het SW-universum worden beslecht. Ideaal voor kinderen.
– Star Wars Year by Year: Overzichtsboek van de aardse chronologie van SW en de invloed ervan op de populaire cultuur. Leerrijk boek dat zeker de weg naar een ruimer publiek kan vinden.
– Star Wars Visions: Mooi kunstboek waarin moderne kunstenaars hun visie op SW weergeven.