Star Wars Top-10 van 2010: N°8

Op de achtste plaats van onze ‘Star Wars’ Top 10 van 2010 staan Comics die in 2011 zeker extra aandacht verdienen. 

Dark Horse stond voor een moeilijk jaar door het beëindigen van twee van hun topseries: ‘Legacy’ en ‘KotOR’. Hoewel er iets minder comics dit jaar zijn verschenen, heeft Dark Horse dit vertrek zeer goed opgevangen. ‘Invasion’ is opnieuw gestart en de individuele Classic / Clone Wars Adventures zijn altijd de moeite waard. ‘The Old Republic’, naar het gelijknamige spel, is een reeks die online comics in papiervorm heeft gegoten, maar het niveau is hoog, net als dat van de nieuwe serie ‘Knight Errant’ van John Jackson Miller, auteur van de KotOR-comics. De mini-serie ‘Boba Fett: Blood Ties’ was voorzien van een interessant verhaal en prachtige tekeningen. Bovendien werden verschillende interessante omnibussen uitgebracht, waaronder de twee eerste omnibussen die de Marvel comics bevatten.

Ook 2011 belooft de moeite waard te zullen zijn met enkele nieuwe – nog onaangekondigde – reeksen en de (mogelijke) terugkeer van ‘Dark Times’. ‘Legacy: War’ is een korte eindsprint voor het nogal abrupt gestopte ‘Legacy’ en ‘Darth Vader and the Last Command’ is een nieuwe mini-serie. Zoals gewoonlijk zal Dark Horse ons weten te verrassen, zeker omdat zij in 2011 hun vijfentwintigste verjaardag vieren én omdat het twintig jaar geleden is dat zij hun eerste ‘Star Wars’-comic publiceerden: ‘Dark Empire’.