Releasedatum: December 2004

Magazine 30

TeeKay Magazine 30 is een ode aan de classic Trilogy met de dvd box als centraal item. Een aantal artikels hebben hun onderwerp dan ook aangepast aan de classics. De dvd box wordt uitvoerig besproken (met aandacht voor de veranderingen), maar ook de dvd van ‘THX 1138’ krijgt aandacht. Onze interviews kaderden eveneens in het thema van de classics. Met Gerald Home (Tessek en Mon Cal Officer) haalden we herinneringen op uit de tijd van ‘Return of the Jedi’ en met Hans Jenssen en Richard Chasemore hadden we het over hun prachtig getekende boeken van DK (Cross Sections & Inside the Worlds). Young Padawan bespreekt de Force Skills uit de classics, Holovid een handvol projecten van John Williams en Dreamweaving sluit met Richard Marquand het rijtje van de regisseurs af. Ook in Old Fossil wordt een artikelreeks beëindigd, namelijk de reeks over de Vintage Diecast toestellen.

In ‘The Cutting Edge’ wordt stap voor stap uitgelegd hoe het ‘ROTS’-diorama van Padmé’s veranda tot stand kwam. In ASP-7, Android’s Dungeon en May the Books worden speelgoed (OTC, VotC), comics (Republic) en boeken (Inside the Worlds of the Star Wars Trilogy) besproken. Battlefront en Apprentice of the Force komen dan weer aan bod in de games rubriek ‘Let the Wookiee Win’. Als afsluiter zijn er verslagen te lezen van maar liefst vijf events: de lasershoot, de sterrenkijk-avond, de quizmeeting, F.A.C.T.S. en E.T.F.

Uiteraard mogen we niet de teaser trailer van ‘ROTS’ uit het oog verliezen, net als de wedstrijd waarin 2 exclusieve foto’s te winnen vallen van Gerald Home als Tessek en als Mon Cal Officer.

Werkten mee aan dit magazine: