Planet Fantasy

Planet Fantasy is een premium partner van onze vzw. Leden van de fanclub krijgen 10% korting op alle items, behalve op Hot Toys, Sideshow en al afgeprijsde artikelen. De code kan je vinden in het TeeKay-421 Magazine.

Website
Facebook
Instagram

Hoe is Planet Fantasy ontstaan?
Vanuit de passie van het verzamelen! Het is een ‘uit de hand gelopen hobby’. Begonnen in de garage met een kleine stock en beetje bij beetje gegroeid.

Hebben er in de loop der jaren belangrijke veranderingen plaatsgevonden met betrekking tot de winkel?
We zijn gestart als webshop met een beperkt gamma. De stock en de verkoop nam toe waardoor we de stock moesten verhuizen naar een huurbox. Ook hier groeiden we snel uit en huurde we een magazijn met afhaalpunt in Schoten. Ook hier konden we door de snelle groei niet blijven en besloten we een heuse winkel te openen in de winkelstraat van Schoten. Hier zijn al onze producten te bezichtigen en hebben we genoeg ruimte voor onze voorraad.

Welke franchises volgen jullie allemaal en wat zijn de specialiteiten van Planet Fantasy?
Ons gamma is héél ruim. Ik vind het een leuke uitdaging om spullen te zoeken die je niet snel ziet. Al is de focus voornamelijk gericht op Lord of the Rings, Harry Potter, Star Wars, Disney, Marvel/DC en Kuifje. Bij ons kan je de allernieuwste producten pre-orderen met een klein voorschot (10%). De kracht van Planet Fantasy zit hem in de overzichtelijke en gebruiksvriendelijke webshop, de manier waarop we bestelling verzenden en verpakken, onze klantenservice, onze prijzen en puntensysteem, en uiteraard de winkel waar je quasi al onze producten zelf kunt bewonderen.

Zijn er ook items die jullie aanbieden waarvan men dat misschien niet meteen zou verwachten?
Zoals hierboven aangegeven zijn we vaak op zoek naar producten die je niet overal vindt. Uiteraard volgen we ook de platgereden paden maar bij ons vind je bijvoorbeeld een groot gamma aan Kuifje producten, de quasi volledige collectie Disney Traditions en álle toverstokken van Harry Potter. We proberen af te wijken van het standaard ‘geekshop’ gamma door volledige en unieke collecties aan te bieden.

Welke soorten items van ‘Star Wars’ verkopen jullie zoal?
De volledige collectie Black Series, Vintage Collection, Gentle Giant, Hot Toys en Sideshow. Ook hebben we tal van leuke goodies en gadgets. De helmen en lightsabers van Hasbro zitten ook standaard in ons gamma.

Op welke gebeurtenis / feit uit de geschiedenis van Planet Fantasy ben je het meest trots?
Zonder twijfelen, onze winkel! Het was een moeilijke beslissing maar eentje die zijn vruchten afwerpt. De plaatsen in België waar je nog echt fysiek duizenden collectibles in een winkel kan bekijken kan je op één hand tellen. Liefhebbers, vaste klanten en toevallige passanten, ze vinden daardoor allemaal hun weg naar Planet Fantasy.