Cosplay

Terug naar de hoofdpagina

Wie graag wil langskomen in zijn of haar Star Wars kostuum is meer dan welkom!

Indien u komt in Cosplay gaat u akkoord met ons wapenreglement:

  1. Nationale en lokale wetgeving

Allereerst wijzen we erop dat de bezoeker te allen tijde alle toepasselijke wetgeving (zowel nationaal als lokaal) inzake wapendracht en -gebruik moet naleven. Botst de voormelde wetgeving met de regels van Twintig jaar Teekay-421? Dan krijgt de nationale of lokale wetgeving nog altijd voorrang.

  1. Samenvatting 20 jaar Teekay-421 wapenreglement
  • Realistisch ogende wapens gaan we verbannen van onze vloer. Zowel vuur- als steekwapens dus. Daarbij horen ook airsoft-wapens.
  • Wapens die DUIDELIJK namaak zijn (plastic, karton, piepschuim, enzovoort) laten we dan weer wel toe. Let op de hoofdletters bij het woord ‘duidelijk’.
  1. 20 jaar Teekay-421 wapenreglement

Check hier in welke categorie je cosplaywapen hoort.

  1. Niet-toegelaten wapens

Werkende vuurwapens (zelfs ongeladen), geneutraliseerde of gedemilitariseerde wapens, vuurwapens die uiterlijk gelijken op een ander voorwerp dan een wapen, elektroshockwapens, spuitbussen (sprays) voor ‘zelfverdediging’. Ook airsoft-wapens laten we niet toe.

  1. Toegelaten wapens

Wapens die duidelijk nep zijn, gemaakt van piepschuim, karton en dies meer. Voorwerpen die manifest als speelgoed bedoeld zijn voor kinderen tot 14 jaar (bijv. een plastieken éénkleurig waterpistool); voorwerpen die er manifest niet uitzien als een bestaand wapen (bijv. een lightsaber uit Star Wars).

U mag, binnen het gebouwen van JC Bouckenborgh, vrij rondlopen met de toegelaten wapens. Het is verboden om met de toegelaten wapens rond te lopen buiten de gebouwen van JC Bouckenborgh. Tijdens uw vervoer van en naar JC Bouckenborgh dient u de toegelaten wapens steeds in een afgesloten verpakking te plaatsen (bijv. een afgesloten sportzak). Het is tevens te allen tijde verboden om de toegelaten wapens op een bedreigende en/of anderszins gevaarlijke manier te gebruiken binnen het gebouw en op het terrein van JC Bouckenborgh.