Fanclub

Korte Geschiedenis

TeeKay-421 wordt beschouwd als de referentie voor Star Wars in België. De fanclub werd begin 1997 opgericht door Laurent Bettens, Christiaan Vertez en Tim Veekhoven. In 1999 werd TeeKay-421 vervolgens een vzw (vereniging zonder winstoogmerk). In 1998 ging de website van de club online. In 1999 ontving die website de award voor beste ‘niet-professionele’ website van België.

Sinds maart 1997 publiceert TeeKay-421 elk jaar vier magazines waarin alle facetten van het Star Wars fandom aan bod komen. Het TeeKay Magazine is uitgegroeid tot het icoon van de fanclub en geniet aanzien in binnen- en buitenland vanwege de originele inhoud en filosofie achter het magazine. In de loop der jaren is onze fanclub verschenen op talloze websites, televisie- en radiozenders en in allerlei tijdschriften en kranten. TeeKay-421 stond ook aan de wieg van de oprichting en het dagelijkse onderhoud van de Nederlandstalige Star Wars Wikia genaamd Yodapedia.

TeeKay-421 geniet een goede verstandhouding met Lucasfilm. Zo organiseerde de club de ‘Star Wars Trivia Challenge’ tijdens de officiële ‘Star Wars’-conventie ‘Celebration Europe II’ in 2013. Sinds het najaar van 2012 is TeeKay-421 ook gelinkt aan de officiële Star Wars website. Tim Veekhoven, Kevin Beentjes en Sander De Lange van het TeeKay-421 Magazine schrijven immers ook artikels voor de officiële Star Wars website en voor andere officiële publicaties. Voor het Star Wars Insider Magazine verzorgden ze een tijdlang de rubriek ‘Rogues Gallery’.

Naast een fanclub is TeeKay-421 ook de voornaamste informatiebron van ‘Star Wars’ in België. De club is aanwezig op de voornaamste social media kanalen en publiceert regelmatig het belangrijkste ‘Star Wars’-nieuws.

 

Wat doen we?

TeeKay-421vzw brengt vier maal per jaar het unieke en originele TeeKay-421 Magazine uit. Het Magazine bevat eveneens de PeeKay bijlage voor de jongere fans.

TeeKay-421vzw organiseert jaarlijks een aantal ledenmeetings, zoals een Quizmeeting, een spellenmeeting of een fandag. We zijn ook aanwezig op de belangrijkste evenementen in België.

TeeKay-421 organiseert regelmatig wedstrijden op de website en op events zoals de quizmeeting.

Met de persoonlijke TeeKay-421 lidkaart is korting verkrijgbaar bij onze Premium Partners.

Als lid van onze fanclub krijg je toegang tot groepen op Facebook waar enkel leden toegelaten zijn: Members Only & Market.

Zie onze Word Lid pagina voor meer informatie.

 

TeeKay T-shirt

TeeKay T-Shirts

Beschikbaar in erg beperkte oplage zijn nog de First Order Stormtrooper, gewone Stormtrooper (zeer beperkt) en TIE fighter.

In september 2015 werd het nieuwe TeeKay-421 T-shirt voorgesteld. Dit shirt met First Order Stormtrooper-helm (TeeKay logo) is momenteel enkel nog verkrijgbaar in bepaalde maten (volwassen en kinderen). Op conventies kosten onze T-shirts € 10,00 (leden) en € 15,00 (niet-leden). Wil je een T-shirt bestellen? Dan bedraagt de prijs € 18,00 (inclusief post- en verwerkingskosten) voor leden en € 25,00 voor niet-leden (inclusief post- en verwerkingskosten). Stuur wel even een e-mail voor meer informatie omtrent jouw maat naar administratie@teekay-421.be

 

VIPs & TeeKay

130601-tkactors
Door de jaren heen heeft TeeKay-421 een goede band opgebouwd met verschillende acteurs en andere Star Wars VIPs.

Godfather van onze club is Jeremy Bulloch, de acteur die Boba Fett speelde in Episode V en Episode VI. Ook met andere acteurs, crewleden en auteurs heeft de club een goede band. Gerald Home (Tessek in Return of the Jedi) is een van de acteurs waarmee TeeKay het erg goed kan vinden.

 

Zelf actief meewerken

Als je echt graag bezig bent met Star Wars, dan kan je toetreden tot de actieve medewerkers van de fanclub en deelnemen aan events of schrijven voor het Magazine. De club is altijd op zoek naar gemotiveerde medewerkers.