Fanclub

Korte Geschiedenis

TeeKay-421 wordt beschouwd als de referentie voor Star Wars in België. De fanclub werd begin 1997 opgericht door Laurent Bettens, Christiaan Vertez en Tim Veekhoven. In 1999 werd TeeKay-421 vervolgens een vzw (vereniging zonder winstoogmerk). In 1998 ging de eerste website van de club online. In 1999 ontving die website de award voor beste ‘niet-professionele’ website van België.

Sinds maart 1997 publiceert TeeKay-421 elk jaar vier magazines waarin alle facetten van het Star Wars fandom aan bod komen. Het TeeKay Magazine is uitgegroeid tot het icoon van de fanclub en geniet aanzien in binnen- en buitenland vanwege de originele inhoud en filosofie achter het magazine. In de loop der jaren is onze fanclub verschenen op talloze websites, televisie- en radiozenders en in allerlei tijdschriften en kranten.

TeeKay-421 staat ook aan de wieg van de oprichting en het dagelijkse onderhoud van de Nederlandstalige Star Wars Wikia genaamd Yodapedia.

TeeKay-421 geniet een goede verstandhouding met Lucasfilm. Zo organiseerde de club de ‘Star Wars Trivia Challenge’ tijdens de officiële ‘Star Wars’-conventie ‘Celebration Europe II’ in 2013. Sinds het najaar van 2012 is TeeKay-421 ook gelinkt aan de officiële Star Wars website. Tim Veekhoven, Kevin Beentjes en Sander De Lange van het TeeKay-421 Magazine  schrijven immers ook artikels voor de officiële Star Wars website. Zij zijn ook betrokken bij het officiële Star Wars Insider Magazine als auteurs. Voor dat magazine verzorgden ze een tijdlang de rubriek ‘Rogues Gallery’.

 

Wat doen we?

TeeKay-421vzw brengt vier maal per jaar het unieke en originele TeeKay Magazine uit. Het Magazine bevat eveneens de PeeKay Jeugdbijlage voor de jongere fans.

TeeKay-421vzw organiseert jaarlijks een aantal ledenmeetings, zoals een Quizmeeting, een spellenmeeting of een fandag. We zijn ook aanwezig op de belangrijkste evenementen in België.

TeeKay-421 organiseert regelmatig wedstrijden op de website en op events zoals de quizmeeting.

Met de persoonlijke TeeKay-421 lidkaart is korting verkrijgbaar bij onze Premium Partners.

Zie onze Word Lid pagina voor meer informatie.

 

TeeKay T-shirt

TeeKay T-Shirts

In oktober 2013 werd het nieuwe TeeKay T-shirt voorgesteld. Dit shirt met Stormtrooper-helm (TeeKay logo) is zowel verkrijgbaar voor volwassenen als voor kinderen. De prijs (zonder postkosten) bedraagt € 10,00 (met postkosten € 13,00). Heb je interesse? Stuur dan even een e-mail voor meer informatie omtrent de maat naar info@teekay-421.be

(Enkel de TIE fighter en de Stormtrooper zijn nog op voorraad, maar niet meer in alle maten)

 

VIPs & TeeKay

130601-tkactors
Door de jaren heen heeft TeeKay-421 een goede band opgebouwd met verschillende acteurs en andere Star Wars VIPs.

Godfather van onze club is Jeremy Bulloch, de acteur die Boba Fett speelde in Episode V en Episode VI. Ook met andere acteurs, crewleden en auteurs heeft de club een goede band. Gerald Home (Tessek in Return of the Jedi) is een van de acteurs waarmee TeeKay het erg goed kan vinden.

 

Zelf actief meewerken

Als je echt graag bezig bent met Star Wars, dan kan je toetreden tot de actieve medewerkers van de fanclub en deelnemen aan events of schrijven voor het Magazine. De club is altijd op zoek naar gemotiveerde medewerkers.