‘The Old Republic’ lost alle verwachtingen in

Gisteren zijn de servers van de langverwachte game ‘The Old Republic’ eindelijk geopend voor alle spelers. TeeKay-421 kon al een tijdje geleden toegang krijgen tot de wereld van TOR. In afwachting van een uitgebreide review geven we jullie graag onze eerste indruk mee.

De “singleplayer”component is van KotOR-niveau en is fantastisch opgesteld. Geen paniek, alles blijft heel MMO. De balans tussen “speelbaar en genietbaar op je eentje” en “leuker met een groep” is heel goed. De graphics zijn zeer sfeervol. De personages acteren heel vloeiend en de dialogen zijn een genot. Uiteraard is de klassieke ‘Star Wars’-muziek aanwezig, en de nieuwe muziek mag er ook zijn!

Twee minpuntjes, die waarschijnlijk nog gaan weggewerkt worden: momenteel is het nog een groep zoeken op de oude ‘LFG’ manier, en ‘dualspeccen’ is niet mogelijk. Die combinatie maakt een groep vinden niet altijd evident, maar ver van onoverkomelijk. Ikzelf heb altijd een groep gevonden en speel enkel ’s avonds.

Voor de geïnteresseerden heb ik zelf twee personages op de server Trask Ulgo, een Jedi Shadow genaamd Gwydre en een Commando genaamd Yonaas. Ze hebben het gilde “Hope of the Republic” vervoegd. TeeKay’ers zijn altijd welkom als ze hier hun eerste stappen in SW: TOR willen zetten. Wie nog twijfelt, kan mij ook altijd contacteren via de club.

Veel meer in TK Magazine 59 !

Jonas Veekhoven