Wie is Gareth Edwards?

Gareth Edwards werd vanmorgen aangekondigd als de regisseur van de eerste film spin-off. Edwards werd in 1975 geboren in Engeland. ‘Star Wars’ behoort tot een van de inspiraties waardoor hij wilde werken in de filmindustrie.

Gareth Edwards

Gareth Edwards

Edwards bekwaamde zich in special effects die hij onder andere realiseerde voor ‘Heroes and Villains’. Daarna ging hij aan de slag met zijn eigen, onafhankelijke film ‘Monsters’. De crew bestond amper uit vijf personen en Edwards schreef, realiseerde en maakte de effecten van de film. Die opmerkelijke prestatie zorgde ervoor dat Edwards zijn kans kreeg in Hollywood. Hij werd aangeduid als de regisseur van de nieuwe ‘Godzilla’-film die pas werd uitgebracht.

Edwards is dus een jonge regisseur die weet hoe hij moet omgaan met special effects. Er zal vermoedelijk ook wel een reden zijn waarom Disney en Lucasfilm hem hebben aangeduid als regisseur. Het onderwerp van de eerste spin-off is immers nog steeds onbekend.