Nyong’o en Christie vervoegen cast Episode VII

Officieel: Lupita Nyong’o en Gwendoline Christie vervoegen de cast van ‘Episode VII’. De Keniaans-Amerikaanse Lupita Nyong’o werd al langer genoemd en won eerder dit jaar een Academy Award for Best Supporting Actress voor haar rol in ‘Twelve Years a Slave’. Gwendoline Christie is vooral bekend uit ‘Game of Thrones’ waar ze Brienne of Tarth speelt. Christie, die opvalt door haar lengte (1,91 meter), zal ook te zien zijn in de nieuwe film van ‘The Hunger Games’.

Nyong'o en Christie

Nyong’o en Christie

Lupita Amondi Nyong’o (1983) werd geboren in Mexico, maar verhuisde meteen daarna weer naar Kenya, het land van haar ouders. Op zestienjarige leeftijd werd ze terug naar Mexico gestuurd om er Spaans te leren. Daarna trok Nyong’o naar de VS om ‘Film en Theater’ te gaan studeren. Eerst werkte ze achter de schermen mee van enkele films, zoals ‘The Constant Gardener’. In 2009 volgde ze een ‘Master of Arts’ opleiding en meteen daarna werd ze gecast in ’12 Years a Slave’. Nyong’o won hiervoor meteen een Academy Award for Supporting Actress. Op 23 april 2014 werd Nyong’o door het Amerikaanse tijdschrift ‘People’ als mooiste vrouw ter wereld uitgeroepen.

Gwendoline Christie is een Britse actrice die als kind semi-professioneel turnde, maar door een rugblessure actrice werd. Ze speelde mee in enkele theaterproducties en had (kleine) rollen in ‘The Imaginarium of Doctor Parnassus’ en in ‘The Zero Theorem’ van Terry Gilliam. Haar doorbraak kwam er als Brienne of Tarth in seizoen twee van ‘Game of Thrones’. Onlangs werd ze ook gecast als Commander Lyme voor de twee laatste films van ‘The Hunger Games’. Christie valt erg op door haar opvallende lengte (1,91 meter).

Bron: SW.com