Mini-review: Micro Machines ‘The Force Awakens’

Na jarenlange stilte hebben de Micro Machines een terugkeer gemaakt op de ‘Star Wars’-markt. Hoewel nog lang niet alle items in België zijn verschenen (er zal nog heel veel volgen in december), waren er toch al verschillende sets opgedoken bij sommige Dreamland-winkels. ‘Speeder Chase’ is een klein setje van drie voertuigen/schepen. In tegenstelling tot de originele Micro Machines zitten er geen voetjes meer bij om de schepen op te zetten, maar de voetjes uit de jaren ’90 werken echter perfect. ‘Galactic Showdown’ is een grotere set met vijf voertuigen/schepen en twee figuurtjes (Poe Dameron en First Order TIE pilot).

De schaal is quasi dezelfde als de oude Micro Machines en al bij al zijn de schepen best goed verzorgd, wat zeker kan gezegd worden van de mooie verpakkingen. Het enige nadeel is het prijskaartje dat aan de Micro Machines hangt. Het kleinste setje kost al snel € 8,00 (voor drie kleine items, wat neerkomt op meer dan € 2,00 per Micro Machine). Ook de grotere sets (Star Destroyer en Millennium Falcon) zijn behoorlijk duur, zeker omdat er erg weinig figuurtjes bij verpakt zitten in tegenstelling tot de sets in de jaren ’90.

In TeeKay-421 Magazine 74 blikken we (mogelijk) ruimschoots terug op de release van de nieuwe Micro Machines. Op StarWars.com kan je hier het eerste artikel lezen over de geschiedenis van de Star Wars Micro Machines.

12006199_860223820767633_9160173871056831874_n

Auteur: Tim Veekhoven