Mini-Review: Rey’s Speeder (Hasbro)

Hoewel het assortiment van Star Wars in de Belgische speelgoedwinkels groter en groter wordt, is er tot op heden nog geen spoor te bekennen van Rey’s Speeder (Hasbro). Op F.A.C.T.S. was partner Gadget de enige winkel die het voertuig ter beschikking had. Rey’s Speeder zit in een (te) grote doos met opnieuw hele mooie art.

Het voertuig kwam prominent in beeld tijdens de eerste teaser en is zo’n 22 centimeter lang. Het heeft drie features met de beweegbare ‘vinnen’, een plaats om Rey’s quarterstaff vast te maken en een openende klep waaruit een raket kan worden afgeschoten. Dat laatste is uiteraard een verzinsel van Hasbro. De details van de speeder zijn goed verzorgd, zoals een net met allerlei schroot dat Rey heeft verzameld. Bij de speeder zit ook een figuurtje van Rey dat verschilt van haar regulier figuur doordat haar gelaat nu bedekt is met haar kledij en stofbril. Helaas kan ook deze Rey haar knieën of ellebogen niet plooien, ook al kan ze behoorlijk goed plaatsnemen op haar speeder. Wie echter in die positie op een speeder zit, krijgt gegarandeerd krampen tot achter de oren.

Rey’s Speeder is een mooie toevoeging aan het 3.75 Hasbro-assortiment, al is het jammer dat de prijs van de voertuigen alweer de hoogte is ingegaan. Rey’s Speeder is niet al te groot, maar zal vermoedelijk toch tussen € 35.00 en € 40.00 kosten.

Review: Tim Veekhoven

S5001903