TeeKay-421 Magazine 74: ‘Star Wars Battlefront’

Na tien jaar verscheen er dan eindelijk een nieuwe, volwaardige ‘Star Wars: Battlefront’. Hoe verging het deze eerste telg door ontwikkelaar DICE (Battlefield, Medal of Honor) onder uitgever Electronic Arts? Een schot in de roos? Of draait deze shooter net zoals diens Stormtroopers maar al te vaak voordoen in de films, uit op een jammerlijke misser?

In TeeKay Magazine #74 volgt samen met de grootschalige aanloop naar Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, een uitvoerige analyse van deze videogame. Enerzijds worden de pluspunten zoals de grafische vormgeving en de nostalgische geluidseffecten toegelicht. Anderzijds volgt er uiteraard ook wat kritiek op de innovatieve Star Wars-titel. Van de spelmodi, verschillende wapens en power-ups: DICE bleek al wat meer aandacht aan het ene dan aan het andere te hebben besteed.

In hoeverre het spel dus een waardige opvolger is in de succesvolle reeks – die reeds eerder in Magazine #73 uit de doeken werd gedaan-, lees je binnen enkele weken. Bovendien volgt in TeeKay Magazine #75 een bespreking van de verschenen DLC en wat meer uitleg over de mysterieuze Jakku-planeet. Zeker in de gaten houden dus! And see you on the battlefield!