Verslag Dutch Comic Con

Op 26 en 27 maart was er in Utrecht de Dutch Comic Con. Hoewel deze conventie, die voor de tweede keer gehouden werd, relatief een nieuwkomer is, was er zeker geen gebrek aan ambitie. De conventie was ingericht in drie hallen van de Jaarbeurs met elke zaal een bepaalde functie/thema zoals Entertainment, Dealer en Experience.

12903739_10153681954831715_1911632508_oDe eerste zaal waar je binnenkwam was de Experience zaal en daar vond je dan ook een aantal fanclubs zoals de 501st en Rebel Legion, maar ook de acteurs, schrijvers en verschillende voertuigen zoals de snowspeeder die we toch al een tijdje niet meer op een FACTS hadden gezien.

De dealer hal was zeer goed gevuld met een uiteenlopende keuze aan producten, wat altijd een plus is ook al hebben we misschien minder interesse in pruiken voor manga kostuums, maar ook dat hoort bij een conventie die verschillende zaken belicht. De gangen waren goed ruim opgezet waardoor je toch makkelijk kon bewegen. Op het einde van de hal was er nog een groot stuk ingericht rondom gaming met verschillende consoles en een grotere ‘food court’.

De laatste zaal was de Entertainment hal, wat een vrij lege zaal was met wat dingen die mogelijk niet meer pasten in de Experience hal. En eigenlijk zijn we daarbij aangekomen bij een minpunt van deze conventie: het ontbreken van een degelijke Fan Village met daarin een mooie ruimte voor de verschillende fanclubs zoals Ghostbusters, Whovians en Star Wars organisaties, waar nu lang niet iedereen van aanwezig was en degene die er waren werden een beetje weggedrukt in de Experience en Entertainment hallen. Aangezien cosplayers toch altijd sfeerverhogend zijn zagen we er minder dan normaal rondlopen en misschien is dat een idee voor een volgende editie voor deze conventie om aandacht aan te besteden? In podcast #29 hadden we het al kort over de nadelige aspecten van de vorige editie, maar in het kort kunnen we zeggen dat daar zeker naar gekeken is en dat we die problemen ditmaal niet als zodanig hebben ervaren.

Al met al was dit een erg leuke conventie om heen te gaan en zeker een mooi alternatief voor onze Nederlandse leden die geen twee keer per jaar naar Belgiƫ kunnen rijden voor een conventie en die wat dichterbij zoeken.

Sander De Lange