Rebels Season 4 panel

Gisteren vond het Rebels panel plaats op Celebration. De volledige hoofdcast was aanwezig. Freddie Prinze Jr (Kanan), Vanessa Marshall (Hera), Taylor Gray (Ezra), Steve Blum (Zeb), Tiya Sircar (Sabine) en Dave Filoni. Het panel startte met een korte recap van seizoen 3 waar het gevecht van Kenobi en Maul aan bod kwam en waar Dave Filoni het grote schrijftalent van Tim Zahn een compliment gaf om zo’n fascinerend personage als Thrawn te hebben gecreĆ«erd. Daarna kwam elk hoofdpersonage aan bod.

Bron: Trailer Rebels Seizoen 4

Hera zal verder evolueren en zich focussen op het Rebellenleger. Zeb brengt meer verantwoordelijkheid in seizoen 4 en niet enkel zijn spierballen zullen spreken. Sabine zal in meerdere Mandalorian episodes te zien zijn. En er zullen verrassende plekken te zien en verrassende mensen die ze zal ontmoeten, volgens Tiya. Kanan is nog steeds blind grapte Freddie. Maar hij leerde door de Dark Saber episode ook discipline en geduld. Hij ziet nu veel duidelijker het juiste pad voor de Rebellen. Wat Kanan zal meemaken wordt hard maar ook nodig. Ezra groeit verder tot een jongvolwassene die beter wordt in de juiste beslissingen te maken.

Mon Mothma krijgen we ook opnieuw te zien. Saw Gerrera zal verder evolueren tot het personage dat we te zien kregen in Rogue One. We zagen een foto van hem met Two Tubes vanbinnen in een U-wing. Warwick Davis komt naar Rebels en speelt Rukh uit de ‘Heir to the Empire’-trilogie, de Noghri bodyguard van Thrawn. Dave Filoni zei verder nog dat de Rebellen dichterbij de tijdslijn van Rogue One komen dus in art stijl zal het meer lijken op wat we kennen van in ANH en Yavin Base.

Hij eindigde het panel met de bekendmaking dat seizoen 4 (zoals velen onder ons als dachten) inderdaad het laatste zal zijn. Het was zijn beslissing. Hij vond dat waar de personages zich in s4 bevinden en naar toe evolueren enkel betekenisvol kon zijn en blijven door hier te eindigen. Hij merkte ook op dat het voor hem belangrijk was om zelf de reeks te kunnen eindigen waar hij en het team het in gedachten had. En niet zoals het abrupte einde van de TCW. ‘Star Wars’-animatie eindigt zeker en vast niet. Hij is ook ontzettend trots op de personages & en hij vindt de reeks het beste wat de ‘Star Wars’-animatieafdeling ooit heeft afgeleverd.

Hij eindigde met zijn kernwoorden voor seizoen 4: Different, Dark & Fun!

Met dank aan ‘Kaya Gida’ voor de samenvatting.