Mini-review: Stance ‘Star Wars’-sokken

De ‘Star Wars’-sokken van Stance zijn niet nieuw. In het verleden brachten ze al sokken uit met personages en locaties uit de films, maar voor 40 jaar ‘Star Wars’ hebben ze vijf paar opmerkelijke sokken uitgebracht, gebaseerd op tien van de twaalf eerste Kenner actiefiguurtjes. Elk paar beeldt twee personages af. Zo zijn er Luke & Leia, Vader & een Stormtrooper, Han & Chewie, R2-D2 & C-3PO en Obi-Wan & een Tusken Raider.


De sets worden verkocht in een erg stijlvolle verpakking met achteraan een kleine tekening van beide figuurtjes die staan afgebeeld op de sokken. In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, zijn het geen kniekousen, maar sokken van gewone lengte. Zelfs in de sokken zitten mooie kartonnen plaatjes (om de sokken mooi strak te houden) met artwork van een vintage poster. Uiteraard betaal je meer dan voor een paar sokken in het warenhuis. Een paar kost +/- € 20,00 en je kan ze dus best niet dragen om in de tuin te werken. Maar wie fan is van de vintage Kenner figuren zal de lokroep moeilijk kunnen weerstaan …

Tim Veekhoven