Force Tremors: ‘Return to Oz’ (1985)

Elke week presenteren we een film of een serie met een of meerdere ‘Star Wars’-connecties. Op onze ledengroep kan er over deze films verder worden gepraat.

Return to Oz: Is een avonturen- en familiefilm uit 1985, geregisseerd door Walter Murch. Hoewel het verhaal elementen haalde uit verschillende Oz-boeken, wordt het beschouwd als een officieus vervolg op de klassieker ‘The Wizard of Oz’ uit 1939.

Waarover gaat het? Zes maanden na haar avontuur in Oz is Dorothy Gale zeer ongelukkig. Ze moet elektrotherapie ondergaan bij een psychiater. Tijdens een hevig onweer kan Dorothy met haar kip ontsnappen uit de instelling …

Voornaamste ‘Star Wars’-connecties:
– Walter Murch, regisseur van de film, is een oude kameraad van George Lucas. Hij was een van de eerste echte sound designers (won drie Academy Awards). Murch werkte onder andere mee aan ‘THX 1138’ en ‘American Graffiti’ van George Lucas. Hij regisseerde “The General”, de achtste episode van het vierde seizoen van ‘The Clone Wars’.
– Zowel George Lucas als Robert Watts (producent en coproducent van de classics) worden vermeld bij ‘Special Thanks’.
– Gary Kurtz (Producent van Episode IV en V) was de Executive Producer van de film.
– Norman Reynolds was Production Designer. Hij was de Art Director voor Episode IV en Production Designer voor Episode V en VI.
– Tim Rose (Ackbar, Sy Snootles, Salacious Crumb) speelt Tik-Tok.
– Deep Roy (Droopy McCool) speelt de Tin Man.
– Bruce Boa (General Rieekan) speelt een politieman.
– Pat McDermott was de hair stylist. Dat was ze ook bij Episode VI.
– Neal Scanlan (tegenwoordig het hoofd van de creatures workshop) was een mechanical characters technician.

Bron: IMDB