Mini-review ‘Master and Apprentice’

Eerder deze week verscheen het leesboek ‘Master and Apprentice’ van Claudia Gray (‘Bloodline’). Het is na ‘Queen’s Shadow’ het tweede boek in korte tijd dat zich in het prequel-tijdperk afspeelt. Zeven jaar voor de gebeurtenissen uit Episode I hebben Qui-Gon Jinn en zijn Padawan Obi-Wan Kenobi een ongemakkelijke relatie. Ze voelen elkaar niet optimaal aan. Wanneer Qui-Gon de kans krijgt om te zetelen in de Jedi High Council moet hij grondig nadenken over zijn toekomst en over die van Obi-Wan.

Opnieuw een erg goed boek van Gray, zeker voor wie houdt van Qui-Gon Jinn en de prequels in het algemeen. Dit boek had al jaren eerder moeten geschreven zijn, want het beantwoordt heel wat vragen die je je kan stellen na het bekijken van Episode I.

Onze volledige review vind je terug in TeeKay-421 Magazine 89 (begin juni).