Iger over Lucas en de sequels

Bob Iger heeft recent een boek uitgebracht over zijn vijftien jaar als CEO van Disney. In het boek ontwijkt hij geen moeilijke punten en ook George Lucas komt aan bod.

Lucas had zoals geweten een samenvatting klaar van de nieuwe films die Disney heeft gekocht, maar met de uitleg dat ze niet verplicht waren om zich aan Lucas’ verhalen te houden. Iger wilde de creatieve controle over de films, maar Lucas ging toch akkoord om bereid te zijn om op te treden als een creatieve consulent. Maar toen later het verhaal van het film aan Lucas werd verteld, realiseerde hij zich dat Disney niets met zijn notities had gedaan. Iger wilde Lucas helemaal niet misleiden, maar Lucas voelde zich verraden door Disney.

Naar het schijnt zouden wel enkele aspecten uit Lucas’ nota’s in de nieuwe films zijn gevoegd, zoals de vrouwelijke held, een ‘Jedi-doder’ en Luke die in afzondering gaat.

Toen Lucas Episode VII zag, was hij ontgoocheld omdat er te weinig vernieuwingen in de film zaten, zowel op technisch vlak als qua ontwerpen en ideeĆ«n in de film. Iger geeft toe dat men met TFA op ‘veilig speelde’ en dat Abrams de fans van SW moest proberen warm te maken voor het eerste deel.

Bron: FanthaTracks