Wat met nieuwe films?

Hoewel The Rise of Skywalker de Skywalker Saga zal afsluiten (normaal gezien), betekent het niet dat dit de laatste film van ‘Star Wars’ zal zijn. Of misschien toch wel, zeker op korte en middellange termijn. Van twee projecten die officieel werden aangekondigd, is er immers momenteel geen of amper sprake.

De makers van ‘Game of Thrones’, Benioff en Weiss, kondigden recent aan om niet meer te zullen werken aan hun SW-films. Hoewel ze zelfs afgelopen zomer met George Lucas spraken, heeft het duo besloten om zich te focussen op hun projecten voor Netflix. Ze willen echter ook vermijden dat fans zich nog meer tegen hen gaan keren, net zoals bij het laatste seizoen van GoT.

Ook de films van Rian Johnson lijken zich te bevinden in een grijze schemerzone. De samenwerking werd officieel aangekondigd, maar Johnson zelf lijkt niet echt haast te willen maken van de films en blijft hierover in interviews zeer vaag.

Ten slotte was er het bericht dat Kevin Feige zich achter een nieuwe film zou zetten, maar Feige is gepromoveerd tot hoofd van alles wat met Marvel te maken heeft (films en televisie). Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat hij nog een gaatje kan vinden om een SW-film te maken.

Gaat Lucasfilm nu echt de focus leggen op live-action met de drie aangekondigde series? Of wordt er binnenkort opnieuw een vis aan de hak gevangen die mag proberen om nieuwe films te maken?

Bron: Eigen redactie