Mini-review: ‘Resistance Reborn’

‘Resistance Reborn’ verscheen net te laat om te bespreken in TeeKay-421 Magazine 90 dat volgende week wordt verzonden. Daarom hebben we geopteerd om een korte review op de site te plaatsen. De gewone bespreking, zal je kunnen lezen in Magazine 91.

Nadat Leia en de helden zijn kunnen ontsnappen vanop Crait, is de Resistance gereduceerd tot een handvol krijgers en nog minder schepen. Leia is op zoek naar versterking voor de Resistance en ook naar een tijdelijke basis. Wanneer ze die eindelijk heeft gevonden, sluiten enkele oude bekenden zich aan bij de Resistance. Leia heeft drie belangrijke opdrachten voor haar strijdkrachten die kunnen helpen in de heropbouw van de Resistance.

‘Resistance Reborn’ is een goed boek dat vlot leest. Het is niet zo enorm dik (298 blz) en het is leuk op te zien hoe tal van elementen uit de films, comics, boeken en zelfs even Resistance ter sprake komen! Dat niet alleen, in het verhaal maken ook verschillende oude bekenden hun terugkeer. Zeer geschikt als leesmateriaal alvorens je Episode IX gaat bekijken. Het boek is geen intro op de film, maar het legt uit wel hoe de fundamenten voor de opbouw van de Resistance werden gelegd.