Review: 6″ Snowspeeder

De 6” Black Series zag al verschillende voertuigen in de reeks zoals de TIE fighter, Luke’s landspeeder, Rey’s speeder en de speeder van Enfys Nest. Nu is er het nieuwste voertuig in de reeks, ter ere van de 40ste verjaardag van The Empire Strikes Back: Luke Skywalker’s Snowspeeder!

Het voertuig heeft een prijskaartje van rond de 100€ en komt samen verpakt met één figuur: Dak Ralter, Luke zijn gunner in de snowspeeder. Het figuurtje is (buiten het nieuwe hoofd en enkele details aan de riem) een complete remake van de recent verschenen Luke Skywalker in Snowspeeder outfit. Buiten zijn helm heeft Dak geen enkel ander accessoire. De helm ziet er heel goed uit met enkele zeer mooie details erop geschilderd, ook past deze perfect op Dak zijn hoofd.

De snowspeeder komt ook verpakt met enkele accessoires: naast de harpoon gun waar Luke zichzelf mee ophijst naar de AT-AT Walker krijgen we ook 2 bommen. Deze worden in de film gebruikt door Luke om de AT-AT walker uit te schakelen. Deze accessoires kunnen makkelijk in de snowspeeder gestopt worden. Voor de harpoon gun is er een gat voorzien naast de cockpitstoelen, waar de gun in kan geplaatst worden. Ook de bommen kunnen daar geplaatst worden. Beide accessoires passen ook makkelijk in de handen van de figuren.

De snowspeeder zelf heeft dan weer enkel leuke features. Zo kunnen de kanonnen er af, kan het motorblok eraf om een stukje van de motor te laten zien, de ‘flaps’ aan de achterkant kunnen open en tenslotte kan ook de harpoenkabel aan de achterzijde er uitkomen.

Qua details ziet de snowspeeder er ook super goed uit. Er is heel veel paint gebruikt om een zo goed mogelijke weergave te geven van een snowspeeder die al gebruikt is geweest in battle, met mooie battle marks en weathering over heel het voertuig. Ook de cockpit is zeer mooi gedetailleerd met aan beide kanten een stuur dat de figuren kunnen vasthouden. De control panels die aan het stuur bevestigd zitten zijn ook zeer mooi afgewerkt.

Over het algemeen is dit dus weer een zeer mooi gemaakt voertuig van Hasbro met vele details en een leuk figuur dat erbij verpakt zit. Een must have voor de 6” Black Series verzamelaars of de fans van TESB en de Hoth scène!

Meer Hasbro reviews in TeeKay-421 Magazine 93 (begin september). De 6″ Snowspeeder is verkrijgbaar bij verschillende van onze partners.

Review: Tom Wintmolders