Mini-review: De Sims 4 – Journey to Batuu

‘The Sims’ zijn al twintig jaar een begrip in het gesimuleerd nabootsen van een leven met alle verschillende aspecten: van het bouwen en inrichten van je droomhuis tot het najagen van verschillende carrières en liefdespartners. En na al die jaren, en erg veel uitbreidingen later, is het dan eindelijk zo ver: een officiële uitbreiding die ‘Star Wars’ toevoegt. En dat was iets waar uw reviewer al sinds het eerste spel in 2000 naar uitkeek. Destijds moesten we het nog doen met de vele onofficiële (en vaak daardoor best lelijke vaak) skins die te downloaden waren.

Maxis en EA hadden het simpel kunnen houden en enkel wat simpele skins toevoegen voor je personages, maar dat deed het niet. Naast de outfits, maskers en helmen die je kan gebruiken om je ‘Star Wars’-personage te ontwikkelen, kan je dus het hele park uit Amerika bezoeken. En inclusief alle restaurants (met de echte menukaart!) en attracties waar je ook allemaal in kan. Om je bezoek niet eenmalig en kort te maken, hebben ze bij EA per fractie (First Order, Resistance en Smugglers) missies toegevoegd waarin je de bekende helden ontmoet (Kylo Ren, Rey en Hondo Ohnaka) en hoe verder je komt, hoe meer Spira (de munteenheid op Batuu) je verdient om upgrades te kopen voor je Sims en hun huis. Dus uw reviewer sluit hier de review af, want hij moet weer nodig terug om zijn lightsaber te unlocken. Maar alvast al een conclusie: een erg vermakelijke update, grafisch erg mooi en eentje waar je zeker uren zoet mee kan zijn! En dan vooral in Oga’s Cantina waar je kunt luisteren naar DJ R-3X en zijn muziek!

Onze volledige review vind je terug in TeeKay-421 Magazine 94.

Review Sander De Lange