Mini-review: From a Certain Point of View: TESB

‘From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back’ werd uitgebracht naar aanleiding van 40 jaar TESB. Net zoals in het eerste deel over Episode IV bevat dit boek tal van kortverhalen die te maken hebben met de gebeurtenissen uit Episode V. De verhalen zijn erg afwisselend en soms komen bekendere namen aan bod (Yoda, Wedge, Boba Fett, Bossk), soms nieuwe personages en soms onverwachte personages (Jaxxon, wampa, tauntaun, de space slug).

We vonden dit deel beter dan het eerste boek omdat deze verhalen beter aansluiten bij wat men al wist over de personages. In het boek van ANH werd er soms radicaal gebroken met vorige informatie, wat uiteraard perfect mocht, maar wel wat vreemd aanvoelde.

De meeste verhalen in het boek zijn goed en interessant, zeker op Hoth en die van de premiejagers. Op Bespin waren er enkele verhalen bij die wij iets minder goed vonden, omdat ze vaak gebaseerd waren op personages zonder echte connectie met de film. Het was een beetje alsof de auteurs in kwestie wel van Cloud City hadden gehoord, maar de moeite niet hadden genomen om de film te herbekijken en een personage uit te kiezen.

Ben je fan van The Empire Strikes Back? Dan gaat dit boek je zeker en vast bevallen! Een langere review kan je lezen in TeeKay-421 Magazine 95 (maart).