‘Light of the Jedi’ mini-review

Met veel poeha werd recent het startschot gegeven voor ‘The High Republic’ periode, een nieuwe periode die zich 200 jaar afspeelt voor Episode I. Boeken en comics zullen ons in eerste instantie laten kennismaken met de periode en met de personages, waarvan ‘Light of the Jedi’ (Charles Soule) het vertrekpunt is.

Wanneer het prestigieuze project van de Republic, Starlight Beacon, op het punt staat om officieel te worden geopend in de Outer Rim, vindt een ramp plaats van galactische omvang. De Jedi haasten zich ter plaatse om het ergste proberen te vermijden…

‘Light of the Jedi’ is zonder twijfel een van de beste novels in canon. Het schetst een interessant en duidelijk verhaal met boeiende personages waaronder een heleboel Jedi. Niet de Jedi zoals wij ze exact kennen uit de films, maar Jedi op het top van hun kunnen. Het verhaal weet ook zeker en vast te verrassen mede dankzij interessante tegenstanders: de Nihil. Wil je van bij het begin op de hoogte zijn van ‘The High Republic’, dan moet je zeker dit boek lezen.

We vrezen nog steeds een beetje de overdreven aandacht die de boeken van ‘The High Republic’ momenteel krijgen, maar ‘Light of the Jedi’ is een uitstekend begin waardoor je enkel maar kan hopen dat elk boek uit deze periode hetzelfde niveau zal halen als ‘Light of the Jedi’.

Een langere review kan je lezen in TeeKay-421 Magazine 95 (maart).