Bekende gezichten in ‘The Acolyte’?

In aflevering 4 van ‘The Acolyte’ zijn een Cerean Jedi Master en een Kel Dor Jedi te zien.

Omdat Kel Dor moeilijk te herkennen zijn, bestond de kans dat dit Plo Koon was, maar dat is niet het geval. Het gaat om een nieuw personage genaamd Ithia Paan (bevestigd door de officiƫle X van Star Wars).

De Cerean is wel degelijk Ki-Adi-Mundi die we allen kennen uit de prequels en uit ‘The Clone Wars’. Uiteraard ziet hij er nu jonger uit. Er ontstond wat commotie rond de verschijning van de Jedi Master. Ten eerste vanwege zijn leeftijd. Maar deze leeftijd (geboren in 129 BBY) werd enkel in Legends vastgesteld en dus is er geen enkel conflict met reeds gepubliceerd materiaal. Ten tweede struikelt men ook over zijn quote “Impossible! The Sith have been extinct for a millennium.” Op dit moment heeft de Jedi Master geen enkel idee over wat er zich op Khofar afspeelt en we weten niet eens of de meester van Mae wel degelijk een Sith is.

Besluit:
Leeftijden in ‘Star Wars’ worden vaak en constant veranderd. Luke, Leia, Han Solo en Qui-Gon Jinn zijn slechts enkele personages waarvan de leeftijd in de loop der jaren is veranderd.