Releasedatum: December 2009

Magazine 50

TeeKay Magazine 50 was een magazine dat TeeKay uiteraard met trots presenteerde. Het magazine vormde een nieuwe mijlpaal in de analen van TeeKay en verscheen in december 2009. Het werd voorzien van een ‘Clone Wars’-LEGO cover van Shawn Sheehan en een backcover van F.A.C.T.S. 2009 die in elkaar werd gestoken door Stijn Creten en Kris Van de Sande. Om deze speciale uitgave in de verf te zetten, vroegen we aan officiële ‘Star Wars’-tekenaar Leah Mangue om een kerstkaart voor TeeKay te tekenen. Deze unieke kaart werd aan alle leden bezorgd samen met TeeKay Magazine 50.

Het Magazine zelf behandelde voornamelijk vier onderwerpen. Ten eerste hadden we aandacht voor de tiende verjaardag van ‘LEGO Star Wars’ met een uitgebreide terugblik op al die jaren bouw- en speelplezier. Ten tweede analyseerden we het leesboek van ‘Return of the Jedi’ en keken we welke verschillen het boek bezit ten opzichte van de film. Ten derde interviewden we Dan Wallace en Jason Fry, auteurs van het boek ‘The Essential Atlas’. Tenslotte hadden we ruimschoots aandacht voor de vele merchandising van Hasbro die verscheen in de zomer en in het najaar. Verschillende belangrijke boeken, waaronder ‘The Complete Vader’ en ‘The Essential Atlas’, werden eveneens besproken.

We overliepen de eerste zes episodes van ‘Clone Wars’ seizoen 2 en konden net op tijd de dvd-box van seizoen 1 bekijken en beoordelen. Ook andere rubrieken waren op hun post. In ‘Knowledge and Wisdom’ zetten we de feiten uit de geschiedenis van Naboo op een rij, in ‘Old Fossil’ bespraken we voor de laatste maal een aantal Vintage Kenner playsets en in ‘Android’s Dungeon’ kwamen de zeldzame Droids StarComics aan bod. ‘Keep Your Eyes Open’ bekeek de scène van ‘Fake Wedge’ uit ANH en in ‘Poster Boy’ passeerde de ‘A-style’ van RotJ de revue. In Magazine 50 werd ook nog ‘Republic Heroes’ besproken en kwam Pykt voor de laatste maal aan bod in de Yodapedia feature.

Werkten mee aan dit magazine: Shawn Sheehan,