Releasedatum: September 2009

Magazine 49

In TeeKay Magazine 49 staat de tiende verjaardag van ‘The Phantom Menace’ centraal. Het is inderdaad al tien jaar geleden dat Episode I verscheen (ook in België met die vreselijke release date, weet je nog?). De covers tonen meteen aan dat het menens is met een scène uit de Jedi High Council van Shawn Sheehan. De backcover toont een handig overzicht, namelijk “Who’s Who in the Senate in 32 BBY”.

Aan de hand van verschillende artikels beleven we Episode I opnieuw alsof het gisteren was. Het overzichtartikel zet nog eens alles netjes op een rijtje en in de rubriek van de Novelizations is uiteraard het boek van TPM aan de beurt. We hebben de belangrijkste verschillen en extra scènes uit het boek opgezocht en besproken. We spraken vier fans aan die een bijdrage hebben geleverd aan het ‘SW’-universum en vroegen hen naar de manier waarop zij TPM hebben beleefd. In ‘Keep Your Eyes Open’ passeert er een scène uit TPM de revue, net als in ‘Poster Boy’ een ‘Ep. I’-poster wordt bekeken. We interviewden Alan Ruscoe (Plo Koon, Daultay Dofine) die in levende lijve de productie van TPM heeft mogen meemaken. In ‘Knowledge & Wisdom’ gaan we na wat er eigenlijk is gebeurd met talloze nevenpersonages uit TPM waar we na de film eigenlijk zelden nog wat van hebben gehoord.

Auteur Dan Wallace mocht een dik half jaar op voorhand het script bekijken van TPM en TeeKay vroeg hem hoe hij dit kon stilhouden voor zijn vrienden en familie. ‘Old Fossil’, ‘Let the Wookiee Win’ en ‘Android’s Dungeon’ leveren eveneens een aangepast ‘TPM’-artikel. Ook de belangrijkste crewmembers van TPM hebben we nog eens mooi in het daglicht geplaatst en wat gezegd van een tiental leuke weetjes uit de film. Benieuwd of je ze nog allemaal weet!

Verder is het laatste nieuws te lezen in het Magazine, net als de reis die onze penningmeester Christoph Segers maakte naar de Villa Balbianello (uit ‘Attack of the Clones’). In ‘May the Books’ kan je een viertal reviews van nieuwe boeken lezen en uiteraard ontbreekt ook de merchandising niet op de afspraak.

In de PeeKay bijlage gaan we deze maal op reis door het universum en landen we op planeten als Coruscant, Dagobah en Kashyyyk.

Werkten mee aan dit magazine: Shawn Sheehan,