Releasedatum: June 2009

Magazine 48

juni 2009 – Dit magazine concentreert zich voornamelijk op twee aspecten van het ‘Star Wars’-fandom: de novelization van ‘The Empire Strikes Back’ en de ‘Clone Wars’-serie. De novelization wordt geanalyseerd en de verschillen ten opzichte van de film hebben we op een rij gezet, net als de nieuwe terminologie, extra scènes en deleted scenes uit het boek. Auteur Donald F. Glut biedt ons zijn ietwat verrassende kijk op ‘Star Wars’ aan in een interview.

De laatste ‘Clone Wars’-afleveringen uit Seizoen 1 worden eveneens besproken en in een speciaal artikel worden alle creatures uit Seizoen 1 samengebracht en overlopen, zoals de Jungle Rancor, de Rishii Eel en de Kwazel Maw. In ‘Knowledge & Wisdom’ sluiten we met het thema ‘IG Droids’ aan bij de grotere thematiek van de Clone Wars.

Acteur Derek Lyons (ANH) en auteur Karen Miller (Wild Space) werden geïnterviewd. Vanzelfsprekend vind je ook vertrouwde rubrieken terug, zoals ‘HoloVid Archives’ (over de Wilhelm-schreeuw), ‘Keep Your Eyes Open’ (Battle of Kashyyyk) en ‘Old Fossil’. Nieuwe boeken, merchandising en comics (‘Star Wars Tales’) werden besproken. In de eerste ‘Retro Books’ haalden we ‘The Star Wars Sourcebook’ nog eens uit de ‘Star Wars’-bibliotheek.

Bijgevoegd in het magazine zat eveneens jeugdbijlage PeeKay (nr. 3) , waarin speciaal aandacht wordt geschonken aan de jonge vrouwelijke fans van ‘Star Wars’.

Werkten mee aan dit magazine: Kris Van de Sande,