Releasedatum: March 2009

Magazine 47

Begin maart 2009 verscheen TeeKay Magazine 47 waarin we vooral aandacht hadden voor de Clone Wars serie enerzijds en de Novelization van A New Hope anderzijds. Bovendien bevond ook de PeeKay jeugdbijlage zich voor het eerst bij het magazine.
We vergeleken de Novelization van A New Hope (het allereerste SW boek) met de film en hadden aandacht voor opvallende, interessante en grappige verschillen. Niemand minder dan de auteur van dit boek, Alan Dean Foster, verschafte ons de nodige uitleg in een exclusief interview. Van de Clone Wars serie bespraken we acht episodes, net als de Blu-Ray en de Clone Wars games. In Holovid werden de bekende stemacteurs overlopen die hun stem verleenden aan een personage uit de serie.
Ziro’s Palace werd belicht in ‘Keep your eyes open’ en het Yodapedia bulletin bracht nieuws over Arakyd Industries. Naar aanleiding van enkele nieuwe boeken, stelden we vragen aan Bob Vitas (Complete SW Encyclopedia) en Sterling Hershey (RPG auteur). Uiteraard bespraken we ook deze nieuwe boeken, waaronder de Complete SW Encyclopedia en de Clone Wars Campaign Guide.
Het derde deel over de ‘Entertainers’ in het SW universum werd afgesloten met een artikel over circussen en pretparken. In ‘Old Fossil’ kwamen de Vintage Dagobah en de Cloud City playset aan bod. De besprekingen van de comics werden in Magazine 47 vervangen door een interview over de serie ‘Vector’ met maar liefst vier verschillende personen die betrokken waren bij de productie van deze comicreeks. De ToyFair zorgde dan weer voor heel wat nieuws over merchandising.
De dynamische Clone Wars cover zorgde voor een mooi evenwicht met de ‘affiche’ op de backcover van de T-16 Skyhopper.

Werkten mee aan dit magazine: Kris Van de Sande,