Releasedatum: March 2010

Magazine 51

In TeeKay Magazine 51 stond het avontuur ‘Han Solo at Stars’ End’ centraal. Dit boek van Brian Daley verscheen in 1979 maar is tot op heden nog steeds één van de beste novels van ‘Star Wars’. De cover van David Stirzaker is een collage van dit avontuur en de backcover van onze secretaris / webmaster Stijn Creten toont de route die Han Solo in dit avontuur aflegt doorheen de Corporate Sector.

Naast een ruime bespreking van het boek, bekeken we de oprichting van de Corporate Sector en de Corporate Sector Authority in ‘Knowledge & Wisdom’ en werd de comic van ‘Han Solo at Stars’ End’ besproken in ‘Android’s Dungeon’. De jeugdbijlage PeeKay zorgde deze maal voor een resem puzzels, spelletjes en weetjes over Han Solo en Chewbacca, de twee centrale figuren uit het avontuur in Stars’ End.

Maar uiteraard was er nog meer te lezen in het magazine. In een uitgebreid artikel vergeleken we de wereld van de western / Far West met de wereld van ‘Star Wars’. Dit leverde een aantal treffende gelijkenissen op.

We vergaten zeker en vast niet om de uitgezonden afleveringen van de ‘Clone Wars’-serie te analyseren en Toby Philpott (Jabba puppeteer) en Alan Flyng (TESB & RotJ) werden geïnterviewd voor dit magazine. In ‘Old Fossil’ bekeken we de ‘Star Wars’-games voor de Atari 2600 van naderbij en in ‘Let the Wookiee Win’ werd ‘The Force Unleashed: Sith Edition’ gewikt en gewogen. Dat deden we ook met de laatste nieuwe boeken en de recente merchandising die verscheen. De laatste berichten van op de Toy Fair in New York haalden netjes de deadline van dit magazine.

De Yodapedia feature bracht een eerste deel van een nieuwe invalshoek en ‘Keep Your Eyes Open’ koos een scène uit ‘The Star Wars Holiday Special’. Het bezoek en de medewerking van TeeKay aan het symfonisch concert ‘Bovenaards’ te Tienen werd ook uit de doeken gedaan.

Werkten mee aan dit magazine: