Releasedatum: June 2010

Magazine 52

TeeKay Magazine 52 stond in het teken van dertig jaar ‘The Empire Strikes Back’. Deze speciale gebeurtenis konden we uiteraard niet zomaar laten voorbijgaan en daarom werden heel wat artikels aangepast aan TESB. Shawn Sheehan maakte een erg mooi poster van TESB als cover en de backcover was een collage van ‘Star Wars In Concert’ door Kris Van de Sande.

Naast TESB hadden we ook aandacht voor verschillende TeeKay events, zoals ‘Star Wars In Concert’ en het Stripfestival in Maasmechelen. De laatste reeks afleveringen van ‘Clone Wars’ Seizoen 2 werden tot in de kleinste details besproken met aandacht voor het verhaal en nieuwe personages.

De TESB Special had artikels over de verschillende Trailers van TESB en we vergeleken Dagobah als boomheiligdom met voorbeelden uit sprookjes, de mythologie en oude culturen. In ‘Keep Your Eyes Open’ analyseerden we de scène met de Bounty Hunters en in ‘Let the Wookiee Win’ kwamen alle TESB games ooit kort aan bod. Holovid Archives bekeek hoe de creatures uit TESB werden gemaakt voor de film in onze Comic rubriek hadden we het over vier avonturen die zich op Hoth afspelen. Voor dit magazine hadden we exclusieve interviews met Ian Liston (Wes Janson), Howie Weed (ILM & Wampa in de TESB SE) en Tom Egeland (Echo Base Trooper). In ‘Poster Boy’ bespraken we een Coca-Cola poster van Boris Vallejo.

De allerlaatste merchandising van Hasbro en Sideshow werd besproken en de laatste nieuwsberichten uit Lucasfilm en over allerlei nieuwe merchandising werden verzameld. Recent verschenen boeken werden zoals gewoonlijk besproken, zoals ‘Clone Wars Gambit: Stealth’ en ‘The Unknown Regions’, het laatste boek van Wizards of the Coast.

Uiteraard stond ook onze jeugdbijlage PeeKay in het teken van TESB aan de hand van talrijke spelletjes, kleurplaten en leuke opdrachten.

Werkten mee aan dit magazine: Shawn Sheehan,