Releasedatum: March 2012

Magazine 59

TK Magazine 59 verscheen begin maart. Het was het eerste magazine waarbij de gratis poster van Stefan Böttcher werd verzonden. De covers voor dit magazine waren van Eric Lehtonen uit de VS en van ‘Neinel Zharann’ uit Duitsland.

TK Magazine 59 was een erg veelzijdig nummer, waarin heel wat thema’s aan bod kwamen. Zo hadden we uiteraard aandacht voor de release van ‘Episode I’ 3D en hadden we verschillende artikels aangepast aan het thema van TPM. Ook de release van ‘The Old Republic’ kwam aan bod, net als vijftien jaar TeeKay-421, Season 4 van ‘The Clone Wars’ en de wereldberoemde soundtrack van ‘A New Hope’. Tal van belangrijke boeken werden besproken, zoals ‘Darth Plagueis’, ‘Episode I – The Expanded Visual Dictionary, ‘The Book of Sith’, ‘The Wrath of Darth Maul’ en ‘Shadow Games’.

De terugblik op 15 jaar TeeKay begon in het najaar van 2007 en eindigde begin februari 2012. Je kon bijvoorbeeld lezen over ‘The Exhibition’ in Brussel, over de succesvolle TeeKay fandag of over ‘Star Wars In Concert’ in Antwerpen. Een heleboel afleveringen van ‘The Clone Wars’ season 4 werd besproken, waaronder afleveringen op Umbara, op Zygerria en met Moralo Eval. Naast de review van ‘The Old Republic’ hadden we verder nog aandacht voor de planeet Tython en voor de TOR-comics van Dark Horse.

Zoals vermeld nam ook ‘Episode I’ 3D een belangrijke rol in. We interviewden Terryl Whitlatch, de creature and alien designer van TPM en spraken over haar talloze ontwerpen, gaande van Jar Jar tot het Sando Aqua Monster. In ‘Classic Duels’ analyseerden we het ‘Duel of the Fates’-duel op Naboo tussen Darth Maul, Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi. In Yodapedia bekeken we welke personages in de film nog altijd anoniem door het leven gaan en in ‘First One To See Them All’ kwam Malastare als planeet aan bod. In ‘Knowledge and Wisdom’ tenslotte, bespraken we de vuurwapens uit TPM.

Het andere interview hielden we met Pete Vilmur, coauteur van verschillende boeken, zoals ‘The Star Wars Poster Book’ en ‘The Complete Vader’. In ‘Classic Cartoons’ werd de aflevering ‘The Lost Prince’ van ‘Droids’ besproken en ‘Old Fossil’ bracht het eerste deel in een reeks van artikels over de Miniatures van Wizards of the Coast.

Er werden ook heel wat Hasbro-figuren besproken in het magazine uit de TPM ‘Vintage’ wave en de eerste ‘Movie Heroes’ en ‘The Clone Wars’-waves uit 2012.

In TeePay 14 werd getoond hoe je een heuse ‘Star Wars’-kijkdoos kan maken!

Werkten mee aan dit magazine: Eric Lehtonen, Neinel Zharann,