Releasedatum: June 2012

Magazine 60

Magazine nummer 60 is er een waar vreugde en verdriet hand in hand gaan. Zo nemen we afscheid van Ralph McQuarrie, de belangrijkste conceptuele tekenaar die ‘Star Wars’ heeft gekend, maar vieren we ook twee verjaardagen: die van ‘Attack of the Clones’ en ons eigen 15-jarig bestaan.

Het 10-jarig bestaan van AOTC is het hoofdthema van het blad, met aandacht in Knowledge & Wisdom voor de Confederacy of Independent Systems, een trivia overzicht van leuke feitjes over de film en een interview met tekenaar Tsuneo Sanda die onder andere de comicversie van de film van covers voorzag. Android’s Dungeon staat in teken van de tie-in comics die werden gepubliceerd en ook Peekay en To See Them All (over de planeet Bogden) staan in teken van AOTC.

Het 15-jarig bestaan van Teekay-421, dat begon met een mooie poster in het vorige nummer, gaat verder in dit nummer met een verslag van de TK Quizmeeting en Antwerp Convention. In het overzicht van TeeKay door de jaren heen is er aandacht voor de actieve medewerkers van de club.

In dit nummer bespreken we eveneens de laatste afleveringen van TCW seizoen 4, interviewen we Anna Graves die we kennen als Duchess Satine en keren vaste rubrieken terug zoals Music for a Galaxy (ditmaal over TESB), Classic Cartoons, reviews van boeken en merchandise en deel 2 van ons overzicht betreffende de Miniatures-lijn.

Op de cover, van Shawn Sheehan, staat Jango Fett die zijn wapens trekt om Obi-Wan van zich af te weren. Let vooral op de borstplaat van Jango waar, als een verborgen easter egg, de weerspiegeling van Obi-Wan met zijn lightsaber te zien is. De backcover is getekend dor Lizzy Carter en toont alle belangrijke Neimoidians die tot op heden in de films en TCW zijn verschenen.

Werkten mee aan dit magazine: Lizzy Carter, Shawn Sheehan,