Releasedatum: December 2012

Magazine 62

Terwijl buiten de dagen steeds donkerder worden, wordt de toekomst van ‘Star Wars’ een stuk zonniger met de deal die recent gesloten werd tussen Disney en George Lucas. In Magazine 62 beginnen we dan ook met een uitgebreid overzicht van alles wat sindsdien bekend is gemaakt en uiteraard blijven we de ontwikkelingen op de voet volgen!

Verder besluiten we bij de komst van de duistere dagen om de diepte van de Dark Side op te zoeken. Zo hebben we interviews met Brian Muir (de man die Darth Vaders iconische helm ontwierp), bespreken we uitgebreid het boek van de film waarin de Sith aan de macht kwamen: ‘Revenge of the Sith’. Die film vormt ook het onderwerp van Yodapedia waarin we, voor de laatste maal, kijken naar de onbekende personages die nog steeds geen naam hebben gekregen. PeeKay werpt een leerzame overzicht op de Sith uit de films en de Clone Wars. De historie van de Darths en de Sith wordt beschreven in de vaste rubriek ‘Knowledge & Wisdom’. Ook de covers van Shawn Sheehan en Anton van Dort zijn geheel in het teken van de Sith en bevatten wederom een verborgen verrassing.

Nieuw in het nummer is de rubriek ‘Not a Piece of Junk!’. Daarin kijken we naar de verschillende schepen en voertuigen uit de Saga. Toepasselijk voor het Dark Side thema beginnen we met de Sith Infiltrator van Darth Maul. ‘The Clone Wars’, Seizoen 5 is begonnen en we kijken terug naar de eerste zeven afleveringen. Seizoen 4 is bovendien op dvd en blu-ray verschenen en dat hebben we in een review gestopt. Ook waren er veel activiteiten van de fanclub die worden besproken waaronder de TK Fandag, ‘Les Jouets Star Wars’ en F.A.C.T.S. 2012. Voor wie niet naar Amerika kon voor Celebration VI, de grootste en enige officiële conventie van ‘Star Wars’ die er is, hebben we een uitgebreid verslag van Sander de Lange die er namens TeeKay heenging.

Vaste rubrieken zoals Droids, reviews van boeken en merchandising zijn uiteraard ook weer van de partij. ‘Music for a Galaxy’ gaat over ‘The Phantom Menace’-soundtrack die het tijdperk van de prequelmuziek inleidde. We blikken terug op het afgelopen jaar van de comic series en ook is er deel twee van onze blik op de LEG- sets van 2012.

Bij dit Magazine zaten voor de leden twee kerstkaarten die exclusief door Robb Mommaerts werden ontworpen naar aanleiding van onze 15de verjaardag.

Werkten mee aan dit magazine: Robb Mommaerts, Shawn Sheehan,