Releasedatum: March 2013

Magazine 63

Het 63ste Magazine stond hoofdzakelijk in het teken van ‘Bounty Hunters’. Dat werd meteen duidelijk door de cover van Eric Lehtonen. Hij tekende een tafereel op de planeet Stenos met tal van Bounty Hunters. De backcover van Anton Van Dort gaf een aantal bekende Bounty Hunters weer uit de saga, zoals Boba Fett, Dengar en IG-88.
In het magazine was er een heuse encyclopedie van Bounty Hunters aanwezig, net als een artikel dat uitleg gaf over het ontstaan en de evolutie van de zes klassieke Bounty Hunters uit TESB. Het schip van Bossk, de Hound’s Tooth, werd besproken in ‘Not a piece of junk’ en in ‘Knowledge & Wisdom’ werden de verschillende soorten Bounty Hunters tijdens het Galactic Empire besproken. De bekendste wapens van de Bounty Hunters werden dan weer besproken in het ‘Yodapedia’-artikel.

In het magazine waren twee interviews te vinden, een exclusief interview met de mensen van Fantasy Flight Games, de licentiehouder van het RPG en andere spellen, en een interview met Paul Blake (Greedo in het VK).
Uiteraard vormde het nieuws van JJ Abrams en de spin-off films het hoofdaandeel in de nieuwssectie. We hadden ook aandacht voor Kathleen Kennedy in een ‘Holovid’-artikel en voor het overlijden van de zeer gerespecteerde Stuart Freeborn. De nieuwe reeks artikels, over de geschiedenis van ‘The Walt Disney Corporation’, werd gestart met het eerste deel.
‘Shadows of the Empire’ was een belangrijk project uit 1996 dat de periode tussen ‘Episode V’ en ‘Episode VI’ omvatte. In 2013 besteedden we aandacht aan dat project. In TeeKay Magazine 63 was dat door middel van een inleidend artikel, de review van de comics van ‘Shadows’ en ook van het game.
‘The Clone Wars’ Season 5 werd verder besproken tot aan de laatste vier episodes. Enkele belangrijke episodes, met Darth Maul op Mandalore, kwamen aan bod. Andere artikels waren de soundtrack van ‘Episode II’, ‘Coby and the Starhunters’, de zeldzaamste episode van Droids’ en de laatste aflevering van de artikelreeks over Miniatures van Wizards of the Coast. Uiteraard werden er ook wat boeken besproken, zoals ‘The Ultimate Action Figure Collection’ en ‘Star Wars and History’. Het nieuws van merchandising was ietsjes minder, doordat Hasbro bijvoorbeeld bijna niets aankondigde.
PeeKay 18 had uiteraard ook te maken met Bounty Hunters. Zo zorgde Anton Van Dort onder andere voor een aantal figuurtjes die je met een blaaspijp kon omverblazen.

Verantwoordelijke Uitgever: Tim Veekhoven
Eindredacteur: Tim Veekhoven
Cover Artist: Eric Lehtonen
Back Cover Artist: Anton Van Dort
Corrector: Kristof Van Gansen
Artikels: Tim Veekhoven, Kevin Beentjes, Sander De Lange, Steve Van Dooren, Kristof Van Gansen en Elke Clerckx
PeeKay: Tim Veekhoven, Anton Van Dort, Luuk Van Dort
Afwerking covers: Kris Van de Sande

Werkten mee aan dit magazine: Anton Van Dort, Elke Clerckx, Eric Lehtonen, Kevin Beentjes, Kris Van de Sande, Kristof Van Gansen, Luuk Van Dort, Sander De Lange, Steve Van Dooren, Tim Veekhoven,