Releasedatum: June 2013

Magazine 64

Dit nummer staat helemaal in het teken van het 30-jaar jubileum van ROTJ. Met een bijzonder voorwoord, geschreven door goede vriend en acteur Gerald Home (Tessek & Mon Calamari Officier), een interview met comiclegende Carlos Garzon (TESB en RotJ o.a.) en een grootst interview met Robert Watts, als co-producer een van de belangrijkste mensen van SW buiten George Lucas om, pakken we dan ook groot uit. Naast deze klappers kijken we naar RotJ in artikelen over de skiff guards, een interview met Trevor Butterfield (Luitenant Blount), Jabba’s Sailbarge de Khettana, een vergelijking met klassieke verhalen en mythes over de Onderwereld en de link met Jabba’s organisatie, een game-review van Super RotJ, een overzicht van merchandise dat uitgekomen is van Luke als een Jedi zoals we zien op het einde van de film, een overzicht van alle RotJ gerelateerde boeken en een terugblik met leuke feitjes en ‘urban legends’ over  het maken van de film. Ook bieden we een overzicht van wat er precies met het Empire is gebeurd na het vernietigen van de tweede Death Star.

In ons tweede artikel over de geschiedenis van Disney behandelen we 1954 tot en met de jaren 80, met daarin onder andere de oprichting van Disneyland. Met het aangekondigde einde van Lucasarts blikken we terug op de hoogte en diepte punten van het bedrijf. Ook kijken we naar de laatste afleveringen van TCW en blikken we terug op de serie als geheel. In onze besprekingen over de filmsoundtracks komen we aan bij ROTS en in Classic Cartoons: Droids komen we bij de laatste verhaallijn aan. Voor onze SotE artikelen bespreken we dit keer de Topps kaarten set.

Verder waren we actief op evenementen als onze jaarlijkse Quizmeeting, Antwerp Convention en Sterrenstrijd met LEGO, en de verslagen daarvan zijn terug te lezen in dit nummer. Ook interviewen we TeeKay-partner Mark Nabben van Old School Toys.

Helaas is niet alles vreugdevol en nemen we in dit nummer afscheid van een aantal mensen die overleden zijn te weten: Richard LeParmentier (Motti in ANH), Colin Higgins (‘fake Wedge’ in ANH) en Carmine Infantino (Marvel tekenaar).

Hoofdredacteur: Tim Veekhoven
Cover: Shawn Sheehan
Backcover: Angelina Benedetti
Corrector: Kristof Van Gansen
Artikels: Gerald Home, Kevin Beentjes, Sander de Lange, Kristof Van Gansen, Elke Clerckx, Jens Van Wolputte en Steve Van Dooren.
PeeKay: Anton en Luuk Van Dort
Samenstelling covers: Kris Van de Sande

Werkten mee aan dit magazine: Angelina Benedetti, Anton Van Dort, Elke Clerckx, Gerald Home, Jens Van Wolputte, Kevin Beentjes, Kris Van de Sande, Kristof Van Gansen, Luuk Van Dort, Sander De Lange, Shawn Sheehan, Steve Van Dooren, Tim Veekhoven,