Releasedatum: September 2014

Magazine 69

TeeKay-421 Magazine 69 verscheen in september 2014 met als centrale thema het Galactic Empire.

Het Empire heeft dit nummer overgenomen! Veel van onze artikels gaan over het Empire en zo kijken we zowel in-universe (met onder andere artikels over de Death Star Conference Room, een artikel over de grootste misdaden gepleegd door het Empire en een artikel over belangrijke Imperials in de comics), maar ook out-of-universe naar het Empire. Zo hebben we aan een aantal belangrijke mensen uit de fandom (auteurs, acteur) gevraagd om hun mening over de verschillende aspecten van het Empire, maar hebben we ook een interview met een tweetal leden van TeeKay die cosplayen als stormtroopers. Een ander artikel belicht de verschillende acteurs die Darth Vader door de jaren heen hebben gespeeld.

Naast de gewone rubrieken zoals het laatste nieuws over Episode VII en Rebels, hebben we ook een uitgebreide vooruitblik op wat we van de nieuwe animatiereeks kunnen verwachten. Ook eindigen een aantal vaste rubrieken in dit nummer: zo kijken we voor het laatst naar de matte paintings, ditmaal die van RotJ, en sluiten we Classic Cartoons af met het tweede deel van ‘The Great Heep’. Ook nemen we afscheid van Dark Horse en bieden we een overzicht van de laatste reeksen die ze hebben uitgebracht in het afgelopen jaar. Verder hebben we nog een interview met Tom Spina (een belangrijke filmprop-fanaat die vele originele maskers van de Cantina heeft hersteld), een historisch perspectief waarin we de invloed van de twee wereldoorlogen op de Saga bekijken en kijken we, na aanleiding van de productie van Episode VII die van start is gegaan, naar de eerste filmdagen van de voorbijgaande films.

Nieuw in dit nummer zijn de ‘Jedi Trials’ (een leuke trivia) en ‘Jabba’s Droidpool’, waarin we telkens een droid series belichten.

Eindredacteur: Tim Veekhoven
Hoofdredacteurs: Kevin Beentjes en Sander de Lange
Cover: Robb Mommaerts / Backcover: Mike Collins
Corrector: Kristof Van Gansen
Artikels: Tim Veekhoven, Kevin Beentjes, Sander de Lange, Kristof Van Gansen en Roy Leijtens

Werkten mee aan dit magazine: