Releasedatum: December 2014

Magazine 70

TeeKay-421 Magazine 70 werd in december 2014 gepubliceerd.

We sluiten het jaar af met Magazine 70, waarin het bekendste schip van de Saga centraal staat: de Millennium Falcon. Zo kijken we in ‘Knowledge & Wisdom’ naar de geschiedenis van de grootte en de bouwplannen van het schip en kijken we in ‘From a More Civilized Age’ naar welke bestaande en mythologische schepen mogelijk inspiratie hebben gevormd voor de Falcon, maar ook naar de schepen die door de Falcon geïnspireerd zijn. In ‘Yodapedia’ zetten we alle Dejarik speelstukken op een rijtje. Voor de verzamelaar bespreken we in ‘Old Fossil’ de meest opmerkelijke verzamelobjecten en bevat PeeKay, dat zijn 25ste editie viert, een heus Millennium Falcon spel! De Millennium Falcon is ook het onderwerp voor een nieuwe rubriek dat sinds dit magazine van start is gegaan: ‘Van Schets tot Scherm’ waarin we in elke editie het volledige proces bekijken dat een personage of voorwerp heeft doorlopen voordat het op ons scherm heeft kunnen verschijnen.

Een ander belangrijk onderdeel is de nieuwe reeks ‘Rebels’, waar we ondertussen al een flink aantal afleveringen van hebben kunnen zien en die bespreken we dan ook uitgebreid, zoals we het destijds ook deden met ‘The Clone Wars’. Ook kijken we uitgebreid naar een planeet die we al sinds 1977 kennen, regelmatig hadden gezien in Legends en die recentelijk ook in Rebels voorbijkwam: Kessel.

Onze grote naam interview voor dit nummer betreft James Luceno, een erg belangrijke schrijver van vele Legends-boeken (‘Plagueis’) en het recent uitgekomen ‘Tarkin’. Met Luceno praten we uiteraard over zijn werk, maar ook over zijn vriendschap met de overleden auteur Brian Daley.

Uiteraard zetten we ook weer al het nieuws en geruchten op een rijtje van ‘The Force Awakens’, blikken we terug op de vele evenementen die we de afgelopen maanden hadden, waaronder F.A.C.T.S. , Jedi-Con en de première van ‘Rebels’ in de Kinepolis. We bespreken uitgebreid de laatste afleveringen van ‘The Clone Wars’, die als ‘Legacy’ online werden gezet. Ook blikken we terug op de erfenis die Dark Horse heeft afgelaten en betekend heeft en kijken we in de toekomst naar de nieuwe LEGO sets van volgend jaar.

Eindredacteur: Tim Veekhoven
Cover: Stefan Böttcher
Backcover: Anton Van Dort
Corrector: Kristof Van Gansen
Hoofdredacteurs: Kevin Beentjes en Sander de Lange
Artikels: Tim Veekhoven, Kevin Beentjes, Sander de Lange, Stefan Pfister, Kristof Van Gansen, Roy Leijtens, Jan Sergeant en Davy Segers

Werkten mee aan dit magazine: