Releasedatum: March 2015

Magazine 71

TeeKay-421 Magazine 71 werd gepubliceerd in maart 2015.

Yoda heeft het eerste nummer van 2015 overgenomen, die dan ook bomvol staat met artikelen over deze kleine groene Jedi Meester. Zo kijken we naar alle aspecten die nodig zijn geweest om hem tot leven te wekken voor zowel de original trilogy als de prequels in de rubriek ‘Van Schets tot Scherm’ en in ‘Strong in the Force – De Yoda performers’, maar ook hebben we een exclusief interview met Tom Kane. Na Frank Oz is Kane de belangrijkste acteur die Yoda tot leven bracht. Maar het is niet enkel ‘behind the scenes’ wat de klok slaat rondom Yoda. We kijken ook naar Yoda’s connectie met de Force in ‘Knowledge and Wisdom’, Yoda’s aanwezigheid in games en kijken we in de (what’s in the name) Yodapedia rubriek naar alle andere personages die hetzelfde species hebben als Yoda. Ook werpen we een blik op de geschiedenis en kijken we naar soortgelijke personages uit de literatuur en mythologie zoals we Yoda in TESB zagen, namelijk als een trickster. Voor de verzamelaars onder ons geven we een overzicht van de leukste Yoda-artikelen die te koop zijn. Ook PeeKay staat in het teken van Yoda.

Buiten Yoda om bespreken we de afleveringen van ‘Rebels’, vanaf aflevering 7 “Gathering Forces” tot en met aflevering 12 “Rebel Resolve”, hebben we een analyse van de ‘The Force Awakens’-teaser en kijken we naar verschillende kleine schepen die de mogelijkheid hebben samen te voegen met een groter schip, zoals we recent nog hebben gezien met de Phantom die een shuttle-functie heeft met de Ghost in ‘Rebels’. Ook beginnen we vanaf #71 met een komische comic, met een bijpassend interview met de makers van de comic ‘Blue Milk Special’.

Eindredacteur: Tim Veekhoven
Cover: Eric Lehtonen
Backcover: Anton Van Dort
Corrector: Kristof Van Gansen
Hoofdredacteurs: Kevin Beentjes en Sander de Lange
Artikels: Tim Veekhoven, Kevin Beentjes, Sander de Lange, Kristof Van Gansen, Stefan Pfister, Anton van Dort, Jan Sergeant en Tim Deceuninck

Werkten mee aan dit magazine: