Releasedatum: September 2016

Magazine 77

Magazine 77 verscheen in september 2016 met de Death Star als centraal thema.

Je zou verwachten dat de zomer een rustige periode zou zijn, maar niets bleek minder waar met onder andere een nieuwe trailer voor ‘Rogue One’ en met de ultieme vakantie die je als fan kan boeken: Celebration! Ditmaal was Europa weer aan de buurt, en we reisden met vrijwel de gehele staf, en met flink wat van onze leden in ons kielzog, af naar Londen. Voor diegene die er niet bij konden zijn, kijken we dan ook uitgebreid terug op het event in dit magazine. Ook zetten we in detail de vele nieuwsfeiten die deze conventie met zich meebracht op een rijtje. Zo kijken we in ‘Knowledge & Wisdom’ naar de Legends avonturen van Thrawn, die zijn debuut maakt in de seizoensopening van het derde seizoen van ‘Rebel’s die de bezoekers van Celebration Europe al hadden kunnen zien.

Een goed verhaal is niet compleet zonder bijzondere personages, en naast Thrawn schijnen we een licht op de personages van ‘Rogue One’ en wat al geweten is over hun rol in de film. In ‘A More Civilised Age’ kijken we tevens naar de inspiratie voor het personage Galen Erso, namelijk de vader van de atoombom: Robert Oppenheimer. In Yodapedia kijken we naar de Grand Inquisitor van ‘Rebels’. En in ‘Van Schets Tot Scherm’ kijken we naar een ander belangrijk moment voor Obi-Wan “Ben” Kenobi, namelijk zijn dood in ‘A New Hope’, dat eigenlijk niet zo geschreven was in het script!

Over de rest van het magazine hangt de schaduw van de Death Star, het thema voor dit nummer. De interviews ditmaal zijn met Ana-Maria Leonte (Dasha Promenti in TFA) en Robert Bailey (tekenaar).

Eindredacteur: Tim Veekhoven
Cover: Chema Mansilla/ Backcover: Anton Van Dort
Hoofdredacteurs: Kevin Beentjes en Sander de Lange
Corrector: Kristof Van Gansen
Artikels: Tim Veekhoven, Kevin Beentjes, Sander de Lange, Kristof Van Gansen, Tom Gilson, Anton Van Dort, Kilian Cramers, Koen Mathyssen, Christina Giddelo & Jan Sergeant

 

Werkten mee aan dit magazine: