Mini-Review: ‘Waar is de Wookiee?’

‘Waar is de Wookiee’ is een ‘Where is Waldo?’-achtig boek dat vijftien gedetailleerde scènes bevat van bekende locaties uit de Saga. Het is de bedoeling dat je tussen al die details niet enkel Chewbacca vindt, maar ook andere personages en voorwerpen.

De tekeningen zelf krioelen van de details. Je merkt grappige details op en leuke verwijzingen naar de films. Daardoor kan je het boek na verloop van tijd opnieuw bekijken. De vertaling ontbreekt soms specifieke ‘Star Wars’-kennis. Zo wordt het woord ‘scavengers’ bij de Jawas vertaald als aaseters, terwijl het hier uiteraard om schroothandelaars gaat. Het boek is niet echt goedkoop, maar is wel erg leuk voor wie houdt van details en leuke tekeningen. Een uitgebreide review vind je terug in TeeKay-421 Magazine 74.

Review Tim Veekhoven

61m-x6RujhL

Cover van de Engelstalige editie