Mini-Review: ‘The Weapon of a Jedi: A Luke Skywalker Adventure’

Op zoek naar een snelle maar bevredigende hap ‘Star Wars’-literatuur? Dan ben je hier aan het juiste adres. In minder dan 200 bladzijden, inclusief enkele sfeervolle prenten, wordt door niemand minder dan C-3PO (met rode arm!) uit de doeken gedaan hoe Luke zich verder verdiepte in The Force nadat hij de eerste Death Star vernietigde.

De sterkte van dit boek, dat op tienermaat is geschreven, is hoe Luke en vooral The Force worden geportretteerd. Vooral dat laatste was een zeer prettig weerzien: hoe Luke door zich te concentreren en zich open te stellen voor zijn omgeving leert hoe alles verbonden is en daar gebruik van weet te maken bezorgde me net geen kippenvel.

Verwacht geen groots verhaal, eerder een knap stukje klassieke trilogie-sfeer met Sarco Plank in een belangrijke bijrol. Deze ‘aasgier’ is het eerste echt nieuwe en meteen boeiende personage uit de nieuwe film dat we beter leren kennen.

Is alles in dit boek rozengeur en maneschijn? Nee, C-3PO is bijna even vervelend als Jar Jar en dat doet dit personage toch wel oneer aan. Maar laat dat je niet tegenhouden om deze prima novelle te lezen. Een uitgebreide review vind je terug in TeeKay-421 Magazine 74.

Review door Christoph Segers

The_Weapon_of_a_Jedi