Mini-Review: ‘Moving Target’

Wanneer de rebellen het bestaan ontdekken van de tweede Death Star hebben ze tijd nodig om hun vloot te verzamelen zonder dat het Empire onraad ruikt. Dus stelt Leia een afleidingsmanoeuvre voor.

Het team dat ze daarvoor rond zich weet te verzamelen is een bont allegaartje met elk zijn specialiteit. De twee noemenswaardige personages zijn oude bekende Nien Nunb als piloot van dienst en Antrot, een Abednedo die ons moet klaar stomen voor die andere in Episode VII.
Het gezelschap reist naar drie planeten, wat zorgt voor telkens een mini-avontuur dat voor een ‘Rebels’-episode lijkt geschreven te zijn. En dat werkt gelukkig erg goed. Er zit vaart in het verhaal en eens je de personages wat beter leert kennen, krijgt alles meer gewicht. Het boek eindigt sterk en ietwat donker voor een roman die naar jongvolwassenen is gericht.

Prima lectuur al kom je uiteraard weinig te weten over de nieuwe film. Je loopt nogmaals Major Ematt tegen het lijf (die ook een belangrijke rol speelde in het Han Solo-boek), maakt kennis met PZ-4CO en in de epiloog vraagt Leia of er nieuws is vanop Jakku en over Poe Dameron. En al blijft het boek het antwoord op die laatste vragen schuldig, dat bederft het leesplezier niet. De volledige review kan je lezen in TeeKay-421 Magazine 74.

Review Christoph Segers

Moving_Target