‘Rebels’ seizoen 2 start in de VS

Vanavond begint het 2de seizoen van ‘Rebels’ in de VS. De pilootaflevering “Siege of Lothal” werd al uitgezonden in het voorjaar, maar nu volgt dus de rest van het seizoen. Het belooft best een interessant seizoen te worden voor onze Rebels nu ze Lothal hebben verlaten en betrokken zijn geraakt in een grotere opstand tegen het Empire.Zo ontmoeten ze verschillende personages die we nog kennen uit ‘The Clone Wars’ met om te beginnen drie Clone Commanders die Order 66 hebben kunnen vermijden. Ahsoka Tano had de rangen van de Rebels al vervoegd op het einde van het eerste seizoen. Ook Hondo Ohnaka zal nog te zien zijn en het is leuk dat deze personages alsnog in leven worden gehouden na het stopzetten van The Clone Wars. Na de dood van de Grand Inquisitor heeft Vader nu twee andere Inquisitors (Fifth Brother en Seventh Sister) op de Rebels afgestuurd. Zullen zij sterk genoeg zijn om de Grand Inquisitor, Tarkin en Vader te vervangen die op het einde van 1ste seizoen de Rebels in het nauw dreven?

Het eerste seizoen ‘Rebels’ was een voltreffer. Benieuwd hoe het nieuwe seizoen de serie zal laten evolueren, wat de nieuwe uitdagingen zijn voor onze helden en of er nog meer connecties komen met de films en eventueel met Rogue One.

Het tweede seizoen kan je vanaf 14 november op Disney Channel in België volgen.