Review: ‘Battlefront’ Beta – “This is where the fun begins!”

Op 8 oktober werd de bèta-versie van het lang verwachte ‘Star Wars Battlefront’ losgelaten op ‘Star Wars’-fans en gamers. Zoals menig onder hen, keek ik ook reikhalzend uit naar deze gratis download. Na een stevig half uurtje downloaden was mijn PS4 klaar om me uit te dagen op bekend en minder gekend oorlogsterrein. Zodra de keuzeschermen verschijnen, word je geloodst door een aantal intuïtieve schermen en kan de pret beginnen.

In deze bèta-versie kan je zowel in ‘Survival’ (individuele) als Multiplayer modus spelen. Hoewel de ‘Survival’ modus die zich op Tatooine afspeelt, vrij beperkt is met slechts 6 levels, geeft het je wel de kans om te wennen aan de controls, de snelheid en vooral de adembenemende graphics, gepaard met een zeer realistische ‘Star Wars’-sound. Deze combinatie zorgt er dan ook voor dat je niet snel opgeeft om de 6 golven van aanvallende stormtroopers, Elite Troopers en AT-ST’s telkens opnieuw te trotseren.

Zodra ik dit de baas kon, diezelfde avond zelfs, vond ik het de hoogste tijd (01u:15!) om me te wagen aan de Multiplayer, en dit in de “Walker Assault on Hoth” campagne. Om het met een passende quote te zeggen, “This is where the fun begins!”: niet alleen heb je de kans om afwisselend de Rebels als de Imperials te vervoegen; je krijgt al snel te maken met een realtime mêlee van 40 simultaan strijdende gamers die adrenaline als een Force bolt doorheen je lichaam stuwen. De opbouw van objectieven, behendigheid, credits en punten na elk slag, helpt je om jouw personage ook beter uit te rusten met zwaardere en doeltreffendere wapens en uitrustingen. Hetzelfde geldt voor de campagne “Drop Zone on Sullust”, een erg onherbergzaam oord waar we binnenkort allicht meer van zullen zien & horen.

Hoewel ik besef dat een moeilijk te temperen enthousiasme, en een gebrek aan echte gamers’ ervaringen deze bèta-versie van ‘Battlefront’ een kritische en neutrale beoordeling bemoeilijken, ben ik desondanks overtuigd dat het eindresultaat (beschikbaar vanaf 19/11) de investering waard zal zijn. De voorbije slapeloze nachten, enkel te wijten aan het sterk verslavend karakter van het spel, zijn naar mijn mening meer dan een positieve voorbode. Enkele TeeKay-leden, wiens torenhoge scores in deze testversie de lijsten aanvoerden, zullen dit kunnen beamen.

Review Laurent Bettens

De volledige review van ‘Battlefront’ vind je in TeeKay-421 Magazine 74 of 75 (afhankelijk van de release date van de persexemplaren).