Over dé spoiler uit ‘Solo’

Solo speelt nu al een tijdje in de zalen, dus is het tijd om het eens te hebben over dé spoiler uit de film.

Wie alle ‘Star Wars’-media volgt, zal zonder twijfel begrepen hebben wat Maul plotseling in de film kwam doen. Maar heb je nooit ‘The Clone Wars’ of ‘Rebels’ gevolgd, dan was je vermoedelijk erg in de war. De verschijning van Maul in de film was dan ook een zeer gedurfde keuze. We vatten hier kort samen wat er met Maul is gebeurd na zijn duel met Obi-Wan Kenobi op Naboo.


Ondanks zijn zware verwondingen, slaagde Maul erin om zich aan boord van een vrachtschip te begeven naar de afvalplaneet Lotho Minor. Daar leefde Maul in een semi-krankzinnige staat totdat zijn broer Savage Opress hem tijdens de Clone Wars kwam opzoeken. Nadat Maul weer bij zijn verstand was – en een nieuw stel cybernetic benen had gekregen – probeerde hij de macht over te nemen van verschillende misdaadorganisaties en richtte hij het Shadow Syndicate op. Maar net nadat hij de macht had overgenomen op Mandalore kwam Darth Sidious persoonlijk afrekenen met zijn ex-leerling. Sidious doodde Opress en nam Maul gevangen.

Maul werd echter snel bevrijd door zijn Death Watch-volgelingen en ging opnieuw de confrontatie aan met de Republic en de Separatists. Mother Talzin offerde zich op om haar zoon te redden en Maul moest opnieuw vluchten. Maar de Zabrak keerde terug naar Mandalore waar hij op het einde van de Clone Wars werd verslagen door Ahsoka Tano en Captain Rex. Opnieuw diende Maul te vluchten totdat hij tien jaar voor de Battle of Yavin de leider bleek te zijn van Crimson Dawn …

Hoe het verderging met Maul kan je zien in ‘Star Wars: Rebels’ of lezen op Yodapedia.